Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέραςΡοδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο προληπτικός έλεγχος καρκίνου του μαστού σώζει ζωές!!!Τις τελευταίες μέρες, με συγκλόνισε η περιπέτεια υγείας μιας καλής μου φίλης.
Ενώ είχε κάνει τον ετήσιο έλεγχο καρκίνου του μαστού, με απλή μαστογραφία, στον έλεγχο με ψηλάφηση, κάτι υποψιάστηκε η ειδική μαστολόγος. Επανέλαβε τη μαστογραφία, ψηφιακή αυτή τη φορά, η οποία δεν έδειξε κάτι φοβερό! Έκανε και υπέρηχο και εκεί κάτι έδειξε ότι υπάρχει, κάτι σε πρώιμο στάδιο.
Έκανε μια επέμβαση για καθαρισμό λεμφαδένων και λήψη δείγματος για ιστολογική εξέταση, Δυστυχώς τα αποτελέσματα της ιστολογικής, ήταν άσχημα. Έδειξαν καρκίνο, σε πολύ πρώιμο στάδιο, τύπου όμως μεταστατικού. Έπρεπε επειγόντως να γίνει ολική αφαίρεση μαστού. Και επειδή η φίλη μου είναι γενναία, αποφάσισε να αφαιρέσει και τους δυο, αφού οι γιατροί της είπαν ότι οι πιθανότητες στο άμεσο μέλλον να παρουσιαστεί και στον άλλο μαστό καρκίνος είναι αυξημένες.
Έτσι δυστυχώς ή ευτυχώς αφού το πρόλαβε, αφαίρεσε και τους δυο μαστούς. Βέβαια σήμερα, γίνεται ταυτόχρονα και πλαστική, οπότε αισθητικά το αποτέλεσμα είναι άριστο. 
Ο λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση, είναι διότι θέλω να ενημερώσω ΟΣΕΣ πιο πολλές γυναίκες γίνεται, (και που είναι πάνω από 35-40 χρονών), έτσι ώστε να μην αμελούν τον εαυτό τους, γιατί πραγματικά η πρόληψη σώζει ζωές!
Θα τρέξω κι εγώ επειγόντως, γιατί έχω κάνει δυο φορές ψηφιακή μαστογραφία (είμαι τυπική στον ετήσιο έλεγχο), όμως  ψηλάφηση και υπέρηχο δεν έχω κάνει ποτέ.
Φίλες μου μην το αμελήσετε σας παρακαλώ.

3 σχόλια:

 1. Ροδούλα μου περαστικά της!!! Όμως μην πανικοβάλλεσαι …. Την έχω περάσει όλη αυτή την περιπέτεια με τον μαστό εγώ στο παρελθόν… και πολύ πρόσφατα ξαναείδα το ίδιο έργο με την κόρη μου που για ένα χρόνο είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες και πρωτογενή στον θυρεοειδή και όλες οι εξετάσεις της ήταν φυσιολογικές …. Τελικά ξέρεις τι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο… το πόσο τα διαγνωστικά μηχανήματα είναι αξιόπιστα…. Γι αυτό πρέπει πάντα να γίνονται στα κέντρα που συνιστά ο θεράπων ιατρός. Η ψηφιακή μαστογραφία είναι ότι καλύτερο υπάρχει για την διάγνωση στον μαστό … απλά στην περίπτωση της φίλης σου κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά στην λήψη της…. Ένα είναι βέβαιο «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tελικά ούτε με την μαστογραφία πρέπει να εφησυχάζουμε???
  Περαστικά στην φίλη σου, εύχομαι όλα να πάνε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να σου πω την μαυρη μου αληθεια δυο φορες εχω κανει μονο τεστ ΠΑΠ..ισως και μια...δεν θυμαμαι και πολυ καλα....
  Μη φωνάζεις καλεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.........
  χα χα χααααααααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή