Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μια διαφορετική ανάρτηση...

Γεια σας αγαπημένοι μου ηλεκτρονικοί φίλοι και φίλες!!!
Εγώ δεν ασχολούμαι συνήθως με τα πολιτικά. Όμως, όλα αυτά που συμβαίνουν στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Κύπρο, δεν γίνεται να με κρατούν ασυγκίνητη. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ, με αυτό το άσχημο και άδικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της, από τους "φίλους" μας τους Ευρωπαίους. Προβληματίζομαι όπως και όλοι μας, για το τι θα ακολουθήσει. Όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά στην Ευρώπη γενικότερα. Ζούμε σίγουρα ιστορικές στιγμές, δυστυχώς δραματικές, οι οποίες είμαι σίγουρη ότι εδώ και καιρό, ίσως και χρόνια σχεδιάζονταν από τους "αχόρταγους" φονιάδες των λαών. Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα μηδέν.
Η ιστορία μας, μας δείχνει ότι εμείς οι Έλληνες,  βρεθήκαμε πολλές φορές σε δύσκολες καταστάσεις.. Σε δυο μέρες θα γιορτάσουμε την μεγάλη εθνική μας γιορτή, την 25η Μαρτίου.
Μια περίοδο της ιστορίας μας, που μας δείχνει ότι σαν λαός είμαστε δυνατός και περήφανος!!!! Και μόνο που το γράφω, νιώθω ένα κύμα περηφάνιας να σηκώνεται μέσα μου!!!! Νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα.
Μεγάλη μορφή και παράδειγμα προς μίμηση τότε, στο νησί, υπήρξε ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανού.
Εύχομαι οι σημερινοί ηγέτες της πατρίδας μου, να τον μιμηθούν. Εχθρός τότε οι Τούρκοι, σήμερα οι Γερμαναράδες και οι ετέροι τους...
Παραθέτω ένα αφιέρωμα στη μεγάλη αυτή μορφή του Ελληνισμού της Κύπρου!!!


Αρχές του 19ου Αιώνα….Τουρκοκρατία, όπως παντού στον ελληνικό χώρο. Ο κόσμος υποφέρει από την πείνα, την άδικη φορολογία και φυσικά την ανελευθερία. Η δυστυχία σπρώχνει τον κόσμο στην εξέγερση του 1804, την αποτυχία και την καρατόμηση του σημαντικότερου δραγουμάνου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, το 1809 στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ανεβαίνει στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο στα 1810 ο Κυπριανός.
Άνθρωπος μορφωμένος και διορατικός, προσπαθεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του, να διαδώσει στο νησί το πνεύμα του Διαφωτισμού, όπως τον είχε ζήσει ο ίδιος ως φοιτητής στην ανώτερη ελληνική σχολή του Ιασίου στη Μολδαβία. Εκεί έζησε για 19 χρόνια και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των γνώσεών του επηρεάστηκε αρκετά από τον ηγεμόνα Μιχαήλ Κωνσταντίνο Σούτσο.
Ανάμεσα στα έργα του Αρχιεπίσκοπου Κυπριανού, ήταν η θεμελίωση της παιδείας και η ίδρυση της Ελληνικής Σχολής (το μετέπειτα Παγκύπριο Γυμνάσιο) απέναντι από το κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Η πλούσια μάλιστα βιβλιοθήκη της Σχολής, παραμένει μια από τις σημαντικότερες στο νησί, μέχρι και σήμερα.
Για τη μύηση του Κυπριανού στη Φιλική Εταιρεία, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία αναφορικά με το «πότε και από ποιόν». Όμως, το 1820, φιλοξένησε τον Φιλικό Δ. Ίπατρο και του υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια για την επικείμενη Εξέγερση. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, παρέδωσε την υποσχόμενη υλική βοήθεια στον συνεργάτη του Υψηλάντη, Αντώνιο Πελοπίδα. Η Φιλική Εταιρεία του μηνούσε πως « η έναρξη του σχολείου εγγίζει» και την απόφαση της να μην δημιουργηθεί ένοπλος ξεσηκωμός στην ίδια τη Μεγαλόνησο. Λόγω της γεωγραφικής θέσης, της γειτνίασης με τη Συρία και την Αίγυπτο, μια εξέγερση θα ήταν σίγουρα επικίνδυνη και καταδικασμένη. Ταυτόχρονα καλούσε τον Αρχιεπίσκοπο: «να σκεφθή πώς να διαφυλάξη το ποίμνιόν του από τους κατοίκους εκεί εχθρούς”.
Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη της Επανάστασης, εκδόθηκε σουλτανικό διάταγμα για την άμεση αφόπλιση όλων των Ελλήνων της Κύπρου. Ο Κυπριανός μάλιστα, με σχετική εγκύκλιο, κάλεσε τους πιστούς, να παραμείνουν ήρεμοι και αδρανείς. Έδωσε επίσης διαβεβαίωση στον κυβερνήτη Κιουτσούκ Μεχμέτ για τη νομιμοφροσύνη των Ελλήνων. Όλα τα όπλα παραδόθηκαν. Ακόμα και οι χασάπηδες έμειναν…αμαχαίρωτοι.
Ο άγγλος περιηγητής Carne, γνώρισε τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, λίγο πριν από τα αιματηρά γεγονότα. Αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος του είπε: “Ο θάνατός μου δεν είναι μακριά. Ξέρω πως μόνο ευκαιρία περιμένουν, για να με θανατώσουν”. Όμως δεν έφυγε, για να σώσει τη ζωή του. Κι ας τρέχανε Έλληνες και Τούρκοι να του προσφέρουν τη βοήθεια τους. Απέρριψε κάθε διέξοδο και προτίμησε να μείνει στο νησί. Η ιστορική απάντησή του γεμάτη αλτρουισμό, γενναιοψυχία και ποιμενική συνείδηση: 
«παρά το γαίμα τους πολλούς εν κάλλιο του Πισκόπου» 
(Παρά το αίμα των πολλών, καλύτερα του επισκόπου) παραμένει μέχρι σήμερα παράδειγμα προς μίμηση.
Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι στο νησί επικρατούσε ηρεμία, ο Οθωμανός κυβερνήτης τής νήσου, Mehmet Küçük, ζήτησε από τον Σουλτάνο Mahmud II (1785-1839) άδεια για να εκτελέσει 486 προεξέχοντα μέλη τής Ελληνικής κοινότητας, ώστε ο λαός να μείνει ακυβέρνητος, ουσιαστικά ακέφαλος. Μόλις έλαβε την άδεια, τα άτομα αυτά συνελήφθησαν και εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο του 1821.
Οι εκτελέσεις άρχισαν την 9η Ιουλίου 1821. Πρώτος απαγχονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και λίγα λεπτά μετά, αποκεφαλίστηκαν οι Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Κυρηνείας.
Μερικές μέρες αργότερα έφθαναν στο νησί 4.000 στρατιώτες από την Αίγυπτο, που άρχισαν να τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Ήταν τόσο αποτρόπαια τα γεγονότα, που μέχρι και οι δυτικοί κάτοικοι/ επισκέπτες της Κύπρου δεν άντεξαν τη σιωπή…
Στις αναφορές του Γάλλου πρόξενου Μεσαίν, περιγράφονται η ασυδοσία των Τούρκων και οι καθημερινές βιαιοπραγίες τους. Γράφει τον Ιούνιο του 1821: «Η νήσος της Κύπρου…ήσυχος και ειρηνική…εάν την άφηνον ανενόχλητον ευρίσκεται σήμερον εις κυκεώνα από της ημέρας της αφίξεως μεγάλου αριθμού στρατευμάτων [...] …ο Μουσελίμης καθίσταται μάλλον και μάλλον θηριώδης. Καθ’ εκάστην ημέραν απαγχονίζει, στραγγαλίζει ή κατακρεουργεί εις Λευκωσίαν δυστυχείς ανθρώπους [...]»
Τον επόμενο χρόνο ο Σουηδός επισκέπτης Μπέργκρεν έγραψε ότι “η Παναγία ντύθηκε παντού στα μαύρα, πολλά σπίτια ήταν πιτσιλισμένα με αίμα”.
Ιστορικά Γεγονότα για την Ταφή των Τεσσάρων
Μια μέρα μετά τη σφαγή,στις 10 Ιουλίου 1821, ημέρα Κυριακή, αντιπροσωπεία από ιερείς και προκρίτους ζήτησαν από τον Κουτσιούκ Μεχμέτ τα λείψανα των εθνομαρτύρων και τα έθαψαν στον περίβολο του ιερού ναού της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία. Το 1871, όταν χαλάστηκε ο παλαιός ναός για να κτιστεί ο υφιστάμενος, τα οστά ετάφησαν σε κοινό τάφο κάτω από την Αγία Τράπεζα. Το 1921, με την συμπλήρωση εκατόν χρόνων από τη θυσία των Πισκόπων, οικοδομήθηκε Μαυσωλείο από πεντελικό μάρμαρο στον περίβολο της Φανερωμένης όπου και τάφηκαν οριστικά τα οστά των εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821.
Το Μαυσωλείο βρίσκεται ανατολικά του ιερού βήματος και συνορεύει με το περιτοίχισμα του περιβόλου προς τον πεζόδρομο, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του «Παρθεναγωγείου» Φανερωμένης (σημερινό Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης).
Και επειδή η γιορτή αυτή είναι διπλή, είναι και της Παναγίας μας ο Ευαγγελισμός, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ!!!
Καλό τριήμερο αγαπημένοι μου!!!
Φυσικά δε θα μπορούσα από μουσικής πλευράς, να κάνω κάποια άλλη επιλογή, πέραν του ακάθιστου μας ύμνου. 




28 σχόλια:

  1. Τώρα να σου πω πως δεν συμφωνώ μαζί σου, ψέμματα θα πω...
    Έχεις δίκιο κ' νομίζω πως όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τις χώρες μας, για την καθημερινότητά μας, για τις ζωές των παιδιών μας...
    Πολύ φοβάμαι όμως, πως όλοι μας, μέχρι στιγμής, είμαστε θεατές σε μια πολύ κακόγουστη ταινία, στην οποία μάλιστα, πρωταγωνιστούμε κιόλας...
    Πφφφ...
    Σε φιλώ, κορίτσι μου...
    Η μουσική σου επιλογη, κλείνει ιδανικά την ανάρτησή σου!!!
    Μάκια-μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννα μου!
      Σαν ταινία τρόμου πέρασε η εβδομάδα αυτή. Κι εμείς, θεατές, έτσι όπως το λες.
      Εγώ έχω και όλους μου τους συγγενείς κάτω, μαμά αδέρφια κλπ. Έχω μεγάλη αγωνία, γιατί πιο πολύ φοβάμαι μη βρουν οι Τουρκαλάδες καμιά ευκαιρία για να ορμήξουν.
      Φιλιά πολλά!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχέτε!!!

      Διαγραφή
  2. αγαπη μου Ροδουλα μου συγκλονιστική η αναρτηση σου χίλιες ευχες για το καλλιτερο ψυχή μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο Ροδούλα μου...αυτά πρέπει να τα ξέρουμε και να τα ξέρουνε και τα παιδίά μας....πολύ ωραι αναρτηση.. εγω θυμαμαι στην νεότερη ιστορία της Κύπρου...με τον Καραολή και τον Αυξεντίου... στο δημοτικό πηγαινα...πόσο μας ειχε συγκλονίσει τότε αυτό το γεγονός στο μαρτυρικό νησί!!!!ακομα ειναι στην μνημη μου...εσύ θα ησουν αγέννητη..!!!! και γιορταζει και η Παναγια μας...βοήθεια μας και να βοηθήσει και αυτή την φορα ...να τα βγαλουμε περα με όσα μας κυνηγάνε... πάιζουνται πολλά παιχνίδια Ροδούλα μου πίσω απο την πλάτη των χωρών μας...ο Ακάθιστος ύμνος ...ειναι η ωραιότερη ψαλμωδία της Παναγιας μας..φιλακια .. και καλό τριήμερο Ροδούλα μου..κι ας μην χανουμε την ελπίδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ύμνος προς την Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγία μας... θα έπρεπε να είναι ο Εθνικός μας ύμνος. Ας βοηθήσει η Παναγιά μας να βγουν η Κύπρος μας και ο Ελληνισμός νικητές από αυτόν τον άνισο πόλεμο..... Πολλά φιλιά αγαπημένη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου, χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω!
      Μακάρι να ακούσει τις προσευχές μας -αν το αξίζουμε, όμως όσο χάλια και να είμαστε, ο εχθρός είναι τόσο διαβολικός, που αμέσως εμείς εξιλεωνόμαστε- και να μας προστατεύσει, όλους τους Έλληνες, από τους σημερινούς μας εχθρούς.
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου Βίκυ!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Ροδούλα μου , διάβασα με μεγάλη συγκίνηση την ανάρτησή σου σχετικά με τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό που δεν την γνώριζα. Καλά κάνεις και μας το έγραψες τις ώρες τούτες τις μαρτυρικές όπου ο δυνάστης (Γερμανός αυτή τη φορά)πέρασε το κατώφλι του πολύπαθου λαού της Κύπρου.
    Και εμείς που βιώνουμε την δική μας ''κατοχή'' προσευχόμαστε να μην συμβεί το ίδιο, αλλά έχουν δρομολογηθεί από τους ''εταίρους'' και δεν υπάρχει πισωγύρισμα, δυστυχώς.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, συγκλονίστηκα, γιατί έχω όλους τους δικούς μου κάτω. Κι εδώ τα ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια, όμως όταν έχεις μακριά αγαπημένους, και μαθαίνεις κάτι δυσάρεστο, δεν το αντέχεις.
      Εύχομαι ο Θεός να λυπηθεί τον Ελληνισμό παντού.
      Φιλιά πολλά!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  6. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω Ροδούλα μου, όλοι μας παρακολουθούμε άφωνοι όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος μας, έναν πόλεμο στην ουσία έστω και χωρίς όπλα αυτήν την φορά.
    Ολοι νοιώθουμε πως θέλουμε να αντιδράσουμε και κάποια στιγμή πιστεύω (και ελπίζω) ότι θα υπάρξει αντίδραση, ελπίζω πριν να είναι πολύ αργά.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου, τούτος ο πόλεμος είναι ύπουλος και πολύ πιο επικίνδυνος από τους φανερούς. Έχω πραγματικά μεγάλη αγωνία, μην γίνει κάτι χειρότερο, κανένας πόλεμος από τους Τουρκαλάδες. Ευκαιρία περιμένουν αυτοί.
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Διαφορετική ανάρτηση, αλλά η κατάλληλη για τις μέρες που "μας έδωσαν" να ζούμε για άλλη μια φορά...
    Να είσαι καλά..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου, δεν μπορώ να ησυχάσω από την ημέρα που έγινε όλο αυτό. Όλοι οι δικοί μου είναι κάτω.
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  8. Ροδούλα μου δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νοιώσει αυτή την νέα πληγή. Στο ίδιο έργο θεατές.
    Τα θεωρώ όλα προδιαγεγραμμένα και την Γερμανία σε έναν πόλεμο ακήρυχτο επισήμως.
    Εύχομαι όλα να να έρθουν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οικονομικό πόλεμο ζούμε Ροδούλα μου,θα μπούμε όλοι στο παιχνίδι σιγά σιγά δυστυχώς, το θέμα είναι που θα καταλήξει....
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ρένα μου. Εμ, αυτό είναι το θέμα, πού θα μας πάει...
      Καλό Σαββατοκύριακο αγαπημένη μου φίλη!!!

      Διαγραφή
  10. Αχχ συμπατριώτισσα μου τι να πω κι εγώ; Ο Θεός να μας βοηθήσει και η Παναγία πυ ξημερώνει η μέρα της αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, να' ξερες πόσο αγωνιώ!!! Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους δικούς μας. Ποτέ δεν το φανταζόμουν να γίνει κάτι τέτοιο.
      Πραγματικά, η Παναγία μας, να μας σκεπάσει.
      \Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Ουτε γω το φανταζόμουν..καλό μας τριημερο και καλή εθνική μας επέτειο (δευτερα 1 Απρίλη)

      Διαγραφή
    3. Δελφινάκι μου πολύ χαίρομαι που σε βλέπω!!
      Εμείς εδώ δεν έχουμε τριήμερο, αλλά έτσι, κι αλλιώς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
      Έχει και γενέθλια η μανούλα μου τη Δευτέρα. Ήταν και του παπά μου τα γενέθλια 1η Απρίλη

      Διαγραφή
  11. Καλώς το κορίτσι μας με την τόσο γλυκιά και συγκινητική ανάρτηση!!!!!
    Κατ' αρχήν Χρόνια Πολλά για την ημέρα..... Και εύχομαι από καρδιάς η γλυκιά σου πατρίδα, με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεράσει την Γερμανική κατάρα που έπληξε όλο το Ελληνικό Έθνος!!! Είναι πολύς ο πλούτος παιδί μου, πώς να μείνει αδιάφορος ο αιμοβόρος πλην όμως παντοδύναμος Γερμαναράς!!!!!!
    ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ!!!!!!!!
    Σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φιλία μου!!!
      Οι Γερμαναράδες, σαν σύγχρονοι χίτλερ, κρατούν τη ζωή, και το μέλλον του κόσμου στα χέρια τους. Έτσι ακριβώς είναι Φιλία μου, για το φυσικό αέριο γίνονται όλα.
      Αλλά ο Θεός έχει τη δύναμη να ανατρέψει κάθε τους ενέργεια.
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  12. Ροδούλα μου το πιστεύεις ότι δεν ήξερα ότι είσαι από την Κύπρο;; Τι περνάς και εσύ αυτές τις μέρες όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες σου αλλά και όλοι εμείς που σας αγαπάμε!!!
    Πολύ ξεχωριστή και γλυκιά ανάρτηση για την όμορφη μας Κύπρο. Εύχομαι να καταφέρει η πατρίδα σου αλλά και η Ελλάδα μασ να ξεφύγει από την πολιορκία αυτή όπως καταφέραμε να ξεφύγουμε τότε από τους Τούρκους.
    Που θα πάει, θα ξυπνήσει το αντάρτικο μέσα μας και θα ξεσηκωθούμε όλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω πει αρκετές φορές Δήμητρά μου, αλλά μάλλον δε θα έτυχε να το ανέφερα ξανά, από τότε που μιλάμε. Δε μένω Κύπρο, Αθήνα ζω, αλλά όλοι οι δικοί μου είναι κάτω, γι' αυτό και κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα.
      Εύχομαι να βγει σύντομα, όλος ο Ελληνισμός από αυτή την δύσκολη κατάσταση στην οποία τον έφεραν.
      Φιλιά πολλά καλή μου ηλ. φίλη, και Καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  13. Ροδούλα μου γλυκιά!!! Εύχομαι να αντέξουμε σ' αυτόν τον πόλεμο που μας κάνουν, αλλά κυρίως πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μας!!! Σε κάποιο φιλικό ιστολόγιο διάβασα τον (επίκαιρο) Θούριο του Ρήγα... Αλήθεια, ως πότε???
    Σε φιλώ καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα πάντως Φωτεινή μου, έχουμε δείξει, τόσο εδώ, όσο και στην Κύπρο, ότι εμείς οι Έλληνες, στα δύσκολα, δείχνουμε την ανθρωπιά μας. Δείχνουμε ότι γινόμαστε μια γροθιά, και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Τουλάχιστον εδώ, εγώ, τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό βλέπω να συμβαίνει. Κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που ζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς, τις συνέπειες του οικονομικού αυτού πολέμου.
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!!!

      Διαγραφή