Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέραςΡοδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Όταν εμείς έχουμε το "πάνω χέρι"...

Καλημέρα αγαπημένοι μου ηλ. φίλοι!!! Να το και πάλι το ευλογημένο Σαββατοκύριακο!!! Και να 'μαστε κι εμείς εδώ να τα λέμε, με μια αίσθηση ευτυχίας!!! Τι όμορφο που είναι αυτό μας το συναπάντημα!!!


Εσείς τώρα, θα αναρωτιέστε, τι να σημαίνει ο τίτλος της ανάρτησης ε;. Αμέσως. Θα σας πω αμέσως.
Λοιπόοον, επειδή από μικρό παιδάκι τη ζωή και γενιότερα ό,τι μου συνέβαινε το ζούσα με μεγαλύτερη ίσως ευαισθησία και προβληματισμό, από άλλα συνομήλικά μου παιδάκια και ενήλικες αργότερα, έχω καταλήξει σήμερα σε κάποια συμπεράσματα, και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. 
Σίγουρα, όχι μόνο εγώ, αλλά κι εσείς, θα έχετε ζήσει εμπειρίες όπως καταπίεση στο εργασιακό σας περιγάλλον, συκοφαντία, ίσως και φθόνος από ανθρώπους του περιβάλλοντός σας ή του εργασιακού σας περιβάλλοντος.

Εγώ λοιπόν, έχω μπλέξει -ευτυχώς όχι πολλές φορές, ικανές όμως να μου προσφέρουν- με τέτοιου είδους εμπειρίες-δοκιμασίες. Είχα υποφέρει εκείνο το διάστημα, είχα ταλαιπωρηθεί ψυχικά, είχα κλάψει κιόλας, όμως επειδή σαν χαρακτήρας είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη και δυναμική, στο τέλος, πήρα το "πάνω χέρι".  Ψαχνόμουν μέσα μου, το έψαχνα και μέσα από βιβλία ψυχολογίας, μέσα από συζητήσεις με φωτισμένους ανθρώπους, και έφτασα σήμερα, να έχω τοποθετηθεί.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ, ΣΤΟ ΑΫΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΥΧΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ "ΠΛΑΣΙΜΟ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ.. 
Τι μπούρδες σας αραδιάζω τώρα ε; 
'Όχι θα δείτε ότι έχω δίκιο.
Εγώ δυο φορές στη ζωή μου, είχα εμπειρία με δυο πολύ κακούς ανθρώπους, ζηλόφθονους και δυστυχώς ο ένας και συκοφάντης. Έψαξα πολύ μέσα μου, για να δω σε τι έφταιγα εγώ. Ήμουν έτοιμη να διορθώσω τυχών λάθη που είχα κάνει. Πολλές φορές μου έχει τύχει να ζητήσω συγγνώμη για κάτι που κατάλαβα ότι έφταιγα, στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Έψαξα να δω, μήπως ήμουν προκλητική με τη συμπεριφορά μου, και προκάλεσα τη ζήλια.
Στις συγκεκριμένες δυο περιπτώσεις όμως, πραγματικά, δεν είχα κάνει κάτι κακό.
Πέρασα από διάφορες φάσεις εκείνο το διάστημα. Θυμού, οργής, στεναχώριας, αλλά τελικά, κατάλαβα, ότι δεν ευθυνόμουν εγώ, για τη συμπεριφορά τους. Ούτε μπορούσα να κάνω κάτι για να αλλάξει. Οπότε, με αγάπη, απομακρύνθηκα. Αυτό το "με αγάπη" έχει μεγάλη σημασία.

Γιατί; Γιατί το χειρότερο κακό, που μπορεί να σου κάνει ένας άνθρωπος με κακή συμπεριφορά, είναι να σου δηλητηριάσει την ψυχή σου με κακία. Άμα αποχωρήσεις με αγάπη, τότε νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος από τις όποιες κακίες και πάθη του άλλου. Εσύ συνεχίζεις με τα δικά σου δεδομένα, και αυτός, ας συνεχίσει με τα δικά του.  Από τη στιγμή, που δεν τους αφήνεις να σου κάνουν κακό, στο εργασιακό σου περιβάλλον, ή στο κοινωνικό  τότε, μπορείς να αποχωρήσεις με αγάπη και με την αίσθηση ότι ελευθερώθηκες από τα πάθη που βαραίνουν τον άλλον, όχι εσένα, και για τα οποία δεν ευθύνεσαι εσύ.
Η πιο όμορφη φράση που άκουσα από έναν φωτισμένο άνθρωπο, και που την λέω κι εγώ με τη σειρά μου σε άλλους -τώρα σε εσάς-, είναι:
"Μην κουβαλάς στους ώμους σου, τα βάρη των άλλων". 
Άργησα λίγο να καταλάβω και να νιώσω τι εννοούσε, αλλά όταν το ένιωσα και το κατάλαβα, αισθάνθηκα ελεύθερη και ήσυχη.
Οπότε μπορώ να πω, ότι τους χρωστάω και χάρη, αυτούς που κατά καιρούς με  "πολέμησαν".
Γενικότερα, όμως, από όποιου είδους δοκιμασία περνάω, πέρα από τις διαπροσωπικές σχέσεις, προσπαθώ να βρω, σε τι με βοήθησε.
Την ανάρτηση αυτή, την αφιερώνω σε ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, που ξέρω ότι αυτό τον καιρό δοκιμάζεται.
Μην ανησυχείς αγάπη μου, σε κάνουν καλύτερη, θα το δεις στο τέλος.


Έξω είναι χαρά Θεού σήμερα!!! Σας εύχομαι ένα πολύ πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Με την αγάπη μου!!!
Απολαύστε θέαμα μετά μουσικής!!!

31 σχόλια:

 1. "Γιατί το χειρότερο κακό, που μπορεί να σου κάνει ένας άνθρωπος με κακή συμπεριφορά, είναι να σου δηλητηριάσει την ψυχή σου με κακία"...
  Αυτό ακριβώς που έγραψες τα λέει όλα!!!
  Σίγουρα το πιο σημαντικό απ' όλα είναι όταν "πέσουμε", να βρούμε τη δύναμη να ξανα-σηκωθούμε...
  Και το χαμόγελό μας είναι η καλύτερη απάντηση στους... "άλλους"...
  Φιλάκια πολλά, κορίτσι μου!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι μεγάλη η ελευθερία που νιώθουμε, αγαπημένη μου ηλ. φίλη, όταν καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τον κυκεώνα της κακίας ή όποιων άλλων παθών, ταλαιπωρούν αυτούς που για τους δικούς τους λόγους, μας μάχονται.
   Πολλά πολλά φιλιά!!!
   Να έχετε μια πολύ όμορφη μέρα!!

   Διαγραφή
 2. Kαλό και όμορφο Σαββατοκύριακο Ροδούλα μου!
  Και μην αφήνεις κανέναν να δηλητηριάζει την όμορφη ψυχούλα σου!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελενάκι μου, αυτό ακριβώς κάνω. Τέτοια χάρη δεν κάνω σε ΚΑΝΕΝΑΝ. (Μίλησε το ταυράκι μέσα μου τώρα χαχαχα)
   Την ανάρτηση αυτή, την έκανα για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, όχι μέσα από το μπλογκ, που ξέρω πως με διαβάζει.
   Πολλά φιλιά

   Διαγραφή
 3. Κι εγώ σ' αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει αγαπημένη μου Ροδούλα.
  Κάποτε μάλιστα πίστευα πως έφταιγα πάντα εγώ όμως μετά από συζητήσεις όπως λες κι εσύ με φωτισμένους ανθρώπους (από όλους τους ανθρώπους εγώ παίρνω πράγματα,γιατί όλοι έχουν να δώσουν αρκεί να ξέρεις να ακούς)και πολλές ώρες ανάγνωσης βιβλίων ψυχολογίας έχω πιστέψει πια πως δεν ευθύνομαι εγώ για όλα,απλά πρέπει να τα προσπερνάω και να προχωράω.
  Πάντως τα βιβλία όντως βοηθάνε πολύ!!!
  Φιλάκια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρένα μου, αγαπημένη μου φίλη, ήμουν σίγουρη ότι θα λειτουργούσαμε με τον ίδιο τρόπο. Γι΄αυτό σε έχω στην καρδιά μου!!
   Πολλά πολλά φιλιά!!!
   Υ.Γ.
   Σε πεθύμησα

   Διαγραφή
 4. Ημουν έτοιμη να σε ρωτήσω αν σε έβαλε κανείς να τα γράψεις αυτά σήμερα, μόνο και μόνο για να τα διαβασω, μέχρι που είδα την αφιέρωση.
  Περασα, κι όχι μόνο εγω, από μια τέτοια δυσκολη συγκυρία φετος.Είναι πολύ προσφατο ακόμα, ακομα πονάει κι επηρεάζει τη σκέψη μου. Δεν μπορω να το δω τόσο ψυχραιμα το πραγμα, αυτό που δεν μπορω να τους συγχωρήσω είναι που έκαναν να γενηθούν μέσα μου τόσο άσχημα συναισθήματα και με άκαναν τόσο επιφυλακτική πλέον με τους άλλους ανθρωπους.
  Είναι φορες που νιώθω πως ότι δε σε σκοτωνει σε κάνει πιο δυνατο, κι αλλες πάλι πως κάθε χτυπημα σε αποδυναμωνει για να μπορεί το επόμενο να σε ρίξει πιο ευκολα κάτω...
  Πάντως τις ηλιόλουστες μέρες όλα φαίνονται πιο όμορφα!
  Φιλιά πολλά σου στέλνω, να έχετε μια όμορφη Κυριακή!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νίκη μου, είναι δύσκολο, το ξέρω γιατί το έχω περάσει, όμως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε, να μη νιώθουμε καμία κακία γι' αυτούς που μας μάχονται. Λύπηση ναι, αυτό τους αξίζει, αλλά κακία όχι. Όπους και αν πάνε, και με όποιους και αν συναναστραφούν αυτοί οι άνθρωποι, έτσι θα λειτουργήσουν πάλι. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα. Εμείς απλά, πρέπει να τους αποτρέψουμε από το να μας κάνουν κακό, και να τους διαγράψουμε από τη ζωή μας. Από κει και πέρα, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Αργά ή γρήγορα έχουν συνέπειες.
   Φιλιά πολλά!!!

   Διαγραφή
 5. Καλώς σε βρήκα Ροδούλα! Σε χαίρομαι που είσαι θετικός άνθρωπος. Έχουμε νομίζω πολλά κοινά. Καλή Κυριακή να έχεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Marron με χαρά σε καλωσορίζω στο ηλ. μου σπιτάκι
   Χαίρομαι που έχουμε πολλά κοινά!!
   Κι εσύ, να περάσεις όμορφα σήμερα!!!
   Φιλιά!!

   Διαγραφή
 6. Καλησπέρα Ροδούλα μου!!!
  Νομίζω πως όλοι έχουμε περάσει τέτοιες ή παρόμοιες καταστάσεις... Αν και τώρα είμαι στη φάση όπου το έχω φιλοσοφήσει πάρα πολύ και έχω καταλήξει στα ίδια με σένα συμπεράσματα, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ γι' αυτή την ανάρτηση!!!
  Μου έδωσες θάρρος... έχεις απόλυτο δίκιο... Απομακρυνόμαστε με αγάπη και δεν κρατάμε στην ψυχή μας κακία!!! Αρκετά δύσκολο βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο!!! ;)
  Καλή Κυριακή φίλη μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φωτεινή μου έχεις δίκιο, είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Και η ανταμοιβή, είναι πολύ μεγάλη.
   Ευχαριστώ πολύ που με επισκέπτεσαι Φωτεινή μου, και αφήνεις τα γεμάτα αγάπη σχόλιά σου!
   Σε φιλώ με αγάπη και χαίρομαι που σε γνώρισα!!

   Διαγραφή
 7. Αχ,Ροδουλα μου δικιο εχεις!Ο καλος ανθρωπος,ποτε δεν λερωνει την ψυχη του με κακιες και δεν ανταποδιδει,μονο ολο πικραινεται.Ειναι να μην σ'ευρει αδικια κι αυτος ο κοσμος ειναι ολο αδικιες.Καλη η φυγη αλλα δεν ειναι εφικτη παντα,γι'αυτο κι εγω οπου μπορω κι ας ειναι κατα μου,μιλαω στις αδικιες.Δυστυχως ο κοσμος πραττει σημερα πιο πολυ με το συμφερον,την κακια και τη ζηλεια.Οπως ειπε κι ο ποιητης-Ομορφος κοσμος,ηθικος,αγγελικα πλασμενος!Πουντος?

  Πολλα-πολλα φιλια,με αγαπη και εκτιμηση!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου, δεν αξίζει να πικρένεσαι για κανέναν "μικρό" άνθρωπο. Να τον λυπάσαι ίσως, αλλά να τον αφήνεις να σου αφήνει πίκρα όχι.
   Ίσως το διάστημα που σε πολεμούν ναι, να στεναχωριέσαι, αλλά για να μένει η πίκρα, όχι, δεν αξίζει.
   Όμορφοι στην ψυχή άνθρωποι υπάρχουν, απλά πρέπει να τους βρεις, και να τους καταλάβεις.
   Σε φιλώ αγαπημένη μου φίλη!
   Να είσαι πάντα καλά, και να μην αφήνεις κανέναν να σε στεναχωρεί και να σε πικραίνει.

   Διαγραφή
 8. Ροδούλα μου, τι όμορφη ανάρτηση!!!!
  Δυστυχώς όμως δεν είναι οι άνθρωποι τόσο ώριμοι και "ψαγμένοι" όπως εσύ και τέτοιου είδους συμπεριφορές τους γεμίζουν πίκρα και θυμό. Και εκδικητικότητα τις περισσότερες φορές. Έχω βιώσει κι' εγώ αδικίες και ζήλιες, με λύγισαν, έκλαψα αλλά τελικώς σηκώθηκα, πιο δυνατή και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου! Ευτυχώς βέβαια, γιατί δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να αντιδράσουν το ίδιο.... Λυγίζουν και πολύ δύσκολα ξανασηκώνονται!!!!
  Σου εύχομαι μια καλή, ήρεμη και δημιουργική εβδομάδα.....
  Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φιλία μου, εδώ, συντονισμένη. Όχι, γιατί από αύριο, με το που θα κτυπησει το πρωί το ξυπνητήρι, θα είναι σαν να μας έχουν κουρδίσει πάλι χαχχαχαχαααα
  Έχεις δίκιο σε ό,τι λες. Γι' αυτό την έκανα την ανάρτηση αυτή, για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο εκτός μπλογκ, που ξέρω πως με διαβάζει. Είναι μικρό σε ηλικία, μόλις 22, και πραγματικά, περνά δύσκολα. Ήθελα να τη βοηθήσω να προσανατολίσει τη σκέψη της, σε ωφέλιμους γι' αυτήν δρόμους, γιατί είναι πολύ καλό παιδί. Και να καταλάβει ότι δεν ευθύνεται η ίδια, για την κακία που έχει ο καθένας. Και ότι δεν είναι μόνη της.
  Φιλιά πολλά Φιλία μου!!
  Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ο,τι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατη!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπέρα Σοφία!
  Έτσι είναι. Και όχι μόνο, σε αναγκάζει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου!
  Καλό σου βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ροδούλα μου πόσο σωστά τα είπες. Νομίζω πως όλοι εχουμε ζήσει λίγο ή πολύ τέτοιες καταστάσεις. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος που τις χειριζόμαστε. Η μαγκιά δεν είναι να λες κακίες αλλά να μπορείς να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά κ να συγχωρείς. Πέρασα και εγώ από το δρόμο αυτό κ παραλίγο να δηλητηριάσω την ψυχή μου κ να πέσω χαμηλά!! Ευτυχώς κατάλαβα ότι δεν αξίζουν τέτοιοι άνθρωποι, ούτε το φθόνο μας. Κάθε εμπόδιο στη ζωή μας κάνει δυνατότερους κ εξυπνότερους!!! Το πιστεύω απόλυτα.
  Εύχομαι το αγαπημένο σου πρόσωπο να βρει το δρόμο του:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι Δημητορύλα μου, γιατί είναι και πολύ μικρούλα, μόλις 22, και την πολεμούν σχεδόν καθημερινά. Είναι όμως ψυχούλα, και δυναμική, οπότε πιστεύω ότι θα βγει δυνατότερο και πιο ώριμη μέσα από αυτό. Στην ουσία, πρέπει να τους χρωστάει και χάρη, που της δίνουν την ευκαιρία να βρει τον καλύτερο εαυτό της.
   Φιλιά πολλά φίλεναδούλα μου!!!

   Διαγραφή
 13. Αααχ άγγιξες φλέβα!! Ροδούλα μου συγχαρητήρια για την ανάρτηση.. "Άμα αποχωρήσεις με αγάπη, τότε νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος από τις όποιες κακίες και πάθη του άλλου. Εσύ συνεχίζεις με τα δικά σου δεδομένα, και αυτός, ας συνεχίσει με τα δικά του." Το κρατώ ως συμβουλή, αυτό προσπαθώ να κάνω..Παλιότερα αντιδρούσα σπασμωδικά στην αδικία..Τώρα το αντιμετωπίζω αλλιώς.. Και επειδή πρόσφατα έζησα αρκετές αδικίες είχα κάνει ανάρτηση εδώ αν θελεις να δεις...
  http://positive-thinking-greece.blogspot.gr/2013/03/diary-of-bliss-5_5.html
  Εύχομαι να σταματήσουν οι αδικίες εις βάρος σου και να συναντάς ανθρώπους που αξίζουν να εισαι δίπλα τους!

  Φεύγω πιο ανάλαφρη από εδώ..μου έδωσες πολλά και ας μη μπορώ να στο δείξω τώρα..! Φιλιά και αγκαλιά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα μου, δεν ξέρεις πόσο πολύ χαίρομαι, και μόνο στην ιδέα, ότι μπορεί να σε βοήθησα στο ελάχιστο!!!
   Δυο φορές στη ζωή μου, έζησα αυτόν τον πόλεμο και τον φθόνο, στο πρόσωπό μου. Ευτυχώς, εδώ και δυο χρόνια, έχω "λυτρωθεί". Η εμπειρία αυτή, μου έδωσε την ευκαιρία να ψαχτώ και να ωριμάσω, όσο αφορά την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων, που εύχομαι να μην ξανάρθουν.
   Θα περάσω να δω τη σχετική ανάρτησή σου!!!
   Πολλά φιλιά και μια αγκαλιά αγάπης!!

   Διαγραφή
 14. σωστό!!! και δεν μας κουράζεις καθόλου με τα ωραία σου!!! μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Kαλημέρα Ροδούλα!!Καλώς σέ βρίσκω!!Σέ ευχαριστώ πολύ γιά τήν επίσκεψη σου,καί ανταποδίδω!!Ωραία η ανάρτησή σου!!Θά συμφωνήσω σέ όλα όσα γράφης!Θά χαρώ νά τά λέμε καί από εδώ!!http://decdimisaussi.blogspot.gr/
  Καλό μεσημέρι!!Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Dimi!! Με χαρά μεγάλη σε καλωσορίζω στο ηλ. μου σπιτάκι!!
   Χαίρομαι που θα τα λέμε και από δω!!
   Καλό Σαββατοκύριακο!!!

   Διαγραφή
 16. Ροδούλα Καλησπέρα , πολύ όμορφα περιέγραψες συναισθήματα και καταστάσεις που λίγο η πολύ όλοι έχουμε περάσει η περνάμε. Δυστυχώς πίστευα ότι μέσα από την οικονομική μας κρίση , θα βγουν συναισθήματα αγάπης , αλληλεγγύης και προσφοράς . Νομίζω ότι περνάμε κρίση αξιών πλέον. Αλήθεια όλοι πρέπει να ψαχνόμαστε που φταίμε , να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό μας.
  Οτιδήποτε μας κάνουν , αν έχουμε θωρακίσει με αγάπη τον εαυτό μας , αποχωρούμε απο οτιδήποτε μας πληγώνει και μας κουράζει.
  Καλό τριήμερο Ροδούλα , πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Οι μικρότητες Νίκη μου, δεν έχουν να κάνουν με την κρίση. /απεναντίας, ειδικά τώρα, στο εργασιακό περιβάλλον, αν σου τύχουν μικροπρεπείς και συμφεροντολόγοι, ζηλόφθονοι άνθρωποι, είναι χειρότερα τα πράγματα. Αν έχεις να κάνεις και με μικροπρεπείς εργοδότες, ε, τότε, αυτό θέλει μεγάλη δύναμη για να το αντέξεις.
  Φιλιά πολλά!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ροδούλα μου, έχεις δίκαιο απόλυτο σε όλα όσα λες!
  Αυτή είναι και η δική μου οπτική, η δική μου θέση, αν κάποιος σου κάνει κακό για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε απλά αποχώρησε από τη σχέση με αγάπη, δίχως τύψεις, δίχως κακίες και μίση. Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωρήσεις γιατί είστε μαζί στο εργασιακό περιβάλλον, τότε μάλλον πρέπει να μάθεις να θωρακίζεις τον εαυτό σου, να τον προστατεύεις κοινώς με το να αδιαφορείς. Έτσι πιστεύω και έτσι έχω πορευτεί στη ζωή μέχρι τώρα. Σε δουλειές ήμουν πάντα αγαπητή και δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα, όμως σε "φιλικές" διαπροσωπικές σχέσεις, είχα θέματα με ζήλιες και φθόνο και δε μου βγήκαν σε καλό. Πληγώθηκα, έκλαψα, αλλά τελικά ήταν δικό μου το λάθος να επενδύσω σε ανθρώπους που είχαν τέτοιου είδους ποιότητες.. Φεύγω με αγάπη και κρατώντας μόνο τις καλύτερες αναμνήσεις, ενώ μαθαίνω να ψυχολογώ τους ανθρώπους όσο γίνεται προκειμένου να αποφύγω παρόμοιες καταστάσεις. Τι να κάνουμε όμως, δε μπορούμε να αποφύγουμε και 100% τις κακοτοπιές, όλα στο πρόγραμμα είναι..
  Φιλιά αγαπημένη μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Λύριέλ μου, πόσο συμφωνούμε σε όλα.
  γι' αυτό σε έχω ανάμεσα στους πολύ ξεχωριστούς μπλογκοφίλους μου!!!
  Φιλιά πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Σ'ευχαριστώ για την ανάρτηση αυτή!! Μου έκανες πολύ καλό γλυκούλα μου!! φιλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή