Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η γνωριμία μου με την αγαπημένη μου Νίκη, του Ονειροποιείου!!!!

Καλή σας μέρα αγαπημένοι μου ηλ. φίλοι και φίλες!!!!
Υπέροχη η σημερινή μέρα, γεμάτη χρώματα, φως και μυρωδιές της πανέμορφης φύσης. Μιας φύσης, που βρίσκεται στην ωραιότερη περίοδο του κύκλου της!!! (Ας σταματήσω εδώ, παρόλο που θέλω τόσα να γράψω για το θέμα αυτό, αλλά θα ξεφύγω από το κύριο θέμα μου, και είναι και μεγάλο, με πολλέεεεεες φωτογραφίες. Σας προειδοποιώ ότι θα βαρεθείτε να βλέπετε).
Η εβδομάδα που πέρασε, περιείχε μια πολύ ξεχωριστή μέρα  για μένα. Μια μέρα, που την περίμενα εδώ και καιρό, με ανυπομονησία και χαρά μεγάλη!!! Ήταν η Τρίτη, 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Ήταν όμως και η μέρα, που θα γνωριζόμουν με την αγαπημένη μου ηλ. φίλη τη Νίκη- Ονειροποιείο. http://oneiropeioio.blogspot.gr/
Ένα μήνα περίπου πριν , μου έκαναν την τιμή: ο σύλλογος γονέων -στον οποίο είναι μέλος η Νίκη μας -όπως καταλαβαίνετε είχα το κονέ μου-, σε συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη Βυτίνας και τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου, να με προσκαλέσουν στην εκδήλωση που έκαναν, προς τιμήν του παιδικού βιβλίου, για να παρουσιάσω το παιδικό μου βιβλίο "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" στα παιδιά. Έχω κάνει πολλές παρουσιάσεις του παιδικού μου βιβλίου, αλλά ετούτη εδώ ήταν ξεχωριστή. Δε θα μπορούσα να την κρατήσω για μένα!!!


Ήταν η πιο ωραία παρουσιάση που έχω κάνει μέχρι τώρα!!!
Ας πάρω  όμως τα πράγματα από την αρχή.
Τρίτη πρωί λοιπόν, ξύπνησα χαρούμενη στις 6 παρά 10 (τέτοια άγρια ώρα ξυπνώ καθημερινά), ετοιμάστηκα, και ξεκινήσαμε με το Γιαννάκη μου για τη Βυτίνα. Το πόσο χαρούμενη ένιωθα δε λέγεται!!! Από τη μια σκεφτόμουν τη Νίκη μου, που τόσο καιρό τα λέγαμε μόνο μέσω σχολίων και τηλεφώνου, και τώρα θα τη γνώριζα!!! Από την άλλη, σκεφτόμουν τα παιδάκια του σχολείου της Βυτίνας, που θα ήταν χαρούμενα, και θα περίμεναν πώς και πώς τη μέρα αυτή, αφού ήταν μια διαφορετική μέρα γι' αυτά!!! Και τέλος, χαιρόμουν, γιατί κι εγώ, αντί να πάω στην καθημερινότητά μου, έκανα κάτι άλλο!!! (θα μιλήσω σε άλλη ανάρτηση για την τρέλα αυτή που με δέρνει, να μην μπορώ να συμβιβαστώ με την καθημερινότητα και τη ρουτίνα)
Μετά από δυο ώρες ταξιδιού, φτάσαμε στον προορισμό μας!!!!!!!!
ΥΠΕΡΟΧΗ η Βυτίνα. Είχαμε ξαναπάει πριν από έξι - εφτά χρόνια, αλλά δεν τη θυμόμουν καλά. Περάσαμε μέσα από την πλατεία, στην οποία δεσπόζει η πανέμορφη, αρχαία εκκλησία του Αγ. Τρίφωνος, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται το άγαλμα του  ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Την πλατεία πλαισιώνουν, ολόγυρα, σπίτια, όλα πετρόχτιστα -κάτι που δίνει μια αρχοντιά στο χωριό-, καφετέριες, παραδοσιακά, τουριστικά μαγαζάκια -ένα από αυτά της Νίκης μας-, αλλά και το πνευματικό κέντρο, όπου έγινε η εκδήλωση.




Περάσαμε την πλατεία και παρκάραμε στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.
Η θέα ήταν μοναδική!!!Υπέροχη!!!! Στη φωτογραφία που ακολουθεί, δε φαίνεται η παρέμορφη φύση που υπήρχε πίσω μας. Εκεί που σταματήσαμε, τα δέντρα μας μιλούσαν!!! Έπαιρναν φωνή από τον άνεμο, και μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή μας!!!! Συγκίνηση!!!
(Όταν τα δέντρα στη Βυτίνα σου μιλούν, σώπαινε κι αφουγκράσου!!!!
                     Όταν τα δέντρα στη Βυτίνα σου μιλούν, άνοιγε την ψυχή σου!!!!) δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό ένιωσα, κι αυτό ξετρύπωσε μέσα από το κεφάλι μου εκείνη την ώρα, που το ολοκλήρωσα στο σπίτι όταν γύρισα.

Κατηφορίσαμε προς το πνευματικό κέντρο, μπήκαμε μέσα, ανεβήκαμε στον πάνω όροφο, και μπήκαμε στην αίθουσα που μας είπανε κάποιοι υπάλληλοι, ότι θα γινόταν η εκδήλωση. Ήταν έτοιμη, εκεί, και περίμενε. Με τις καρέκλες της στημένες σε σειρές, έτοιμες να υποδεχτούν τα μικρά αγγελάκια!!!!Τηλεφώνησα της Νίκης, της είπα ότι φτάσαμε, και μου είπε ότι σε ένα λεπτό θα ερχόταν και αυτή. ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑ!!!! ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑ!!!!! Μέχρι να έρθει, κοιτούσαμε από τα παράθυρα τη θέα.

ΚΑΙ ΗΡΘΕ!!!!!!!!!!!
Είναι από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!!!!!!!!!! Τόσο γλυκιά, με το ωραιότερο χαμόγελο, και τα ομορφότερα και πιο φωτεινά μάτια του κόσμου!!!!! Αυτή είναι η Νίκη μου!!!!! (Φώτο της πρώτης στιγμής δεν έχει. Τη φώτο θα σκεφτόμασταν τώρα; χαχαχααα)
Παιδιά, καθώς γράφω την ανάρτηση, η Νίκη μου έστειλε με μέηλ τη φωτογραφία της πρώτης στιγμής!!!)

Ήταν σαν να την ήξερα από πάντα. Λες και είδα την αδερφή μου.
Καθώς τα λέγαμε, ήρθε το νηπιαγωγείο, με μια γλυκιά δασκάλα, και πολλά, γλυκά χαμογελάκια. (ούτε φώτο παιδιών βάζουμε. Υπάρχει, αλλά δε βάζουμε. Θα τα δείτε μόνο από πίσω)
Είχαν από πριν ετοιμάσει σε χαρτί κάνσον, μια εργασία με θέμα "Η Αννούλα στην κατασκήνωση". Εξαιρετική η δουλειά της νηπιαγωγού τους!!!! Τυχερά που την έχουν για δασκάλα!!! Μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ: http://nipiagogiovytinas.blogspot.gr/
Χάρηκα πολύ, αλλά και συγκινήθηκα όταν το διάβασα. Είχαν πει το καθένα, τι πίστευε ότι κρύβεται μέσα στο βιβλίο, και η δασκάλα τους τα έγραψε στο χαρτί!!!
Λίγο αργότερα, ήρθε και το δημοτικό, παιδιά και δάσκαλοι μια αγκαλιά!! Οι δάσκαλοι, όλοι τόσο ζεστοί, και κοντά στα παιδιά τους!!! Μου έκαναν όλοι τους τόσο καλή εντύπωση. Τα παιδιά ήταν αυτά που μου έκλεψαν την καρδιά!!! ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! Διαχυτικά, ζεστά, εκδηλωτικά!!!
Και ξεκίνησε η όμορφη αυτή γιορτή προς τιμήν του παιδικού βιβλίου.
Πρώτος "άνοιξε" την εκδήλωση ο πρόεδρος του πνευματικού

Έπειτα το λόγο πήρε ο διευθυντής του σχολείου:

Και μετά ήρθε η ώρα που περίμενα. Η επικοινωνία με τους αγγέλους. Το ξέρετε πια, πως, όταν είμαι ανάμεσα σε παιδιά, είμαι στο στοιχείο μου, είμαι σπίτι μου, είμαι εκεί που πρέπει να είμαι. Έτσι ακριβώς ένιωθα!!!
Τα παιδιά ήταν τόσο επικοινωνιακά, συμμετείχαν όλα με μεγάλο ενθουσιασμό, και μέσα από τις εικόνες του βιβλίου, τις οποίες προέβαλα με προτζέκτορα, ανακαλύψαμε τι ήθελε να μας πει το βιβλίο. 


Περπατούσα ανάμεσά τους, και ήθελα να τους φωνάξω ότι τα αγαπώ, ήθελα να τα αγκαλιάσω να τους δώσω ένα φιλάκι, και να τους πω ότι είναι τα πιο υπέροχα πλάσματα του κόσμου!!! Ήμουν πολύ χαρούμενη που βρισκόμουν ανάμεσά τους, και ευχαριστώ όλους (και πρώτη τη Νίκη μου), που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσά τους.
Στη συνέχεια, τους διάβασα δυο αποσπάσματα από το βιβλίο (ένα είχα στο μυαλό μου να διαβάσω, αλλά τα ίδια τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους, με έκαναν και διάβασα δυο.
Μετά, ήρθε η ώρα του τραγουδιού!!! Μου είχε προτείνει η Νίκη να πάρω και την κιθάρα μου, κι εγώ, άλλο που δεν ήθελα!!
Είχα βρει τρία τραγουδάκια να πούμε μαζί (το ένα το πρότειναν οι ίδιοι οι δάσκαλοι), αλλά και πάλι, επειδή είδα ότι ήθελαν κι άλλα, είπαμε άλλο ένα. Τελευταία άφησα τα "Τρία γλυκά χαμογελάκια", που είπαμε με το Γιάννη. Είναι ένα τραγούδι, τους στίχους του οποίου
έγραψε ένας καλός μας φίλος, ο Γιάννης ο Κωβαίος, και τους έντυσα εγώ με μελωδία. Ήταν αφιερωμένο στα παιδιά, γιατί μιλά γι' αυτά. Ο Γιάννης είπε ότι το τραγούδι μιλάει για τρία γλυκά χαμογελάκια, αλλά αυτός μπροστά του έβλεπε 60, και δεν είχε άδικο!!!



Στη συνέχεια, η εκδήλωση "εκλεισε" με ζωγραφική. Όλα τα παιδιά, "απλώθηκαν" στην αίθουσα, και ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από την Αννούλα. Καλά, το τι έφτιαξαν, δε λέγεται!!! Περπατούσαμε ανάμεσά τους, και θαυμάζαμε τα έργα τους, μερικά από τα οποία, ήταν πραγματικά πάρα πολύ όμορφα.



                           
Η νηπιαγωγός του σχολείου, γράφει τον τίτλο στη ζωγραφιά παιδιών. (ούτε από αυτή τη δραστηριότητα θα δούμε άλλη φωτογραφία, γιατί φαίνονται οι παιδικές φατσούλες, και δεν θέλω)


Βγάλαμε και μερικές αναμνηστικές με τους δασκάλους, και τη Νίκη μου!!!
Φαίνονται τρεις από τις δασκάλες, εγώ και ο διευθυντής (ενώ τα παιδιά δημιουργούν)

             Κι εδώ είναι και η Νίκη μου. Είδατε το χαμόγελο που σας έλεγα; Δίκιο δεν έχω; ε;

Συγγνώμη αν σας κουράζω, αλλά δεν τελείωσα. Έχω κι άλλα να γράψω:)
Που λέτε, στη συνέχεια, τα παιδιά έφυγαν για τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου υπήρχε έκθεση βιβλίου. Πήγαμε κι εμείς, και πραγματικά εδώ, θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς τους όμορφους ανθρώπους, για την αγάπη τους απέναντι στα παιδιά τους, μα και για το πνεύμα. Ποικιλία παιδικών βιβλίων είχε επιλεγεί από τους άξιους βιβλιοθηκονόμους, και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να τα δουν, αλλά και να δανειστούν βιβλία!!!

Ακόμη δεν τελείωσα, έχω κι άλλα να γράψω. Σας το είπα ότι θα είναι μεγάλη αυτή η ανάρτηση.
Στη συνέχεια που λέτε, η Νίκη, μας πήγε σπίτι της, κι εκεί, γνώρισα και τον εξαιρετικό της σύζυγο-σύντροφο της. Ειναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Πραγματικά, να τους έχεις ο Θεός καλά, είναι μια πολύ όμορφη οικογένεια, και μας "έκλεψαν" την καρδιά. Τόσο τη δική μου, όσο και του Γιάννη.
Μας άνοιξαν το σπίτι τους, η Νίκη κάθισε και μαγείρεψε, έφτιαξε γλυκό, τα τρία της αγγελάκια ήταν τόσο ενθουσιασμένα και βοηθούσαν τη μαμά στις ετοιμασίες, αλλά και συμμετείχαν στη συζήτησή μας. Ήταν τόσο όμορφα!!! Έχει τρία υπέροχα παιδιά, που τα γνωρίζουμε όλοι μας μέσα από το blog της. Από κοντά όμως, είναι το κάτι άλλο. Τα μεγαλώνουν με μεγάλη αγάπη, και πολύ ποιοτικά. Είναι μια υπέροχη μαμά η Νίκη!!!!
Δε βρίσκω λόγια να εκφράσω αυτό που ένιωσα, γι' αυτό το μόνο που θα σας πω, είναι ότι μόνο την ψυχή τους που δε μας έδωσαν!!!! Μας συγκίνησαν τόσο πολύ, και μας ζέσταναν πραγματικά με την αγάπη τους!!!! Νίκη μου σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!!!
Αν ποτέ πάτε στη Βυτίνα, να επισκεφθείτε όπωσδήποτε το παραδοσιακό τους μαγαζί. Εγώ θαύμασα τις δημιουργίες τόσο της Νίκης, όσο και του άντρα της. Είναι δυο καλλιτέχνες, χωρίς καμία υπερβολή!!! Ο άντρας της Νίκης είναι ξυλοτεχνίτης - καλλιτέχνης. Φτιάχνει αριστουργήματα με το ξύλο. Η Νίκη δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δημιουργεί!!! Τα πάντα. Παίρνει το πιο ασήμαντο υλικό, και το μετατρέπει σε τέχνη με τη ζωγραφική και τις τεχνοτροπίες της. Ο Γιάννης ντράπηκε να βγάλει φωτογραφίες από το μαγαζί. Όταν είδα τις φωτογραφίες, του λεώ: "Δεν έβγαλες από το μαγαζί" "Ε, ντροπή" μου είπε!
Φεύγοντας μας γέμισαν δώρα. Μέλι, κρασί και ένα πανέμορφο βραχιολάκι, που το πήρα χαμπάρι σπίτι.  (Την ιδέα της σκηνοθεσίας την πήρα από τη φίλη μου τη Φωτεινή. Είδες Φωτεινή μου;)

Το μεγαλύτερο όμως δώρο, ήταν για μας η φιλοξενία και η αγάπη τους!!!
Αγοράσαμε και μια πολύ όμορφη γάστρα.
Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους, μα κυρίως από την αγαπημένη μου Νίκη και την όμορφη οικογένειά της.
Αναχωρήσαμε, δίνοντας ραντεβού στην Αθήνα, με την πρώτη ευκαιρία.

Τέλος ανάρτησης μαμούθ!!!

Να έχετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο αγαπημένοι μου φίλοι!!!


35 σχόλια:

  1. Αυτή η ανάρτηση μου άρεσε πολύ πολύ. Είναι γεμάτη αγάπη , τρυφερότητα , τόσο για την παρουσίαση του βιβλίου και με τον τρόπο που έγινε , αλλά και για την πρώτη γνωριμία δύο διαδικτυακών φιλενάδων . Είστε χαμογελαστες και χαρούμενες και χαίρομαι γι' αυτό.
    Να είσαι καλά Ροδούλα να δίνεις τη θετική σου ενέργεια κυρίως στα παιδάκια.
    Σε φιλώ . Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικόλ μου, τώρα την τελείωσα!!! Είχα πατήσει κατά λάθος δημοσίευση, και την ενημέρωνα σταδιακά όση ώρα την έγραφα. Μόνο εγώ μπορώ να τα κάνω αυτά χχαχαααα
    Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη μέρα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδούλα μου τι όμορφο που γνώρισες την Νίκη!!
    Η Νίκη εκτός από χρυσοχέρα (μας έχει φτιάξει όλες τις κουτάλες μας) είναι και ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, έχεις απόλυτα δίκιο για το χαμόγελό της!!
    Είμαι σίγουρη ότι έζησες μιαν αξέχαστη εμπειρία και το ίδιο όμορφη εμπειρία θα ήταν σίγουρα και για τα παιδάκια!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου, πραγματικά πέρασα πάρα πολύ όμορφα!!! Το γλυκό αυτό συναίσθημα με συνοδεύει ακόμη και μου δίνει χαρά μεγάλη.
      Έχω κάνει πολλές παρουσιάσεις της Αννούλας, αλλά πάντα εντός Αττικής, σε δημοτικά σχολεία ή βιβλιοπωλεία. Πάντα το κανονίζει είτε ο Κέδρος, είτε κάποιος σύλλογος γονέων. Αυτή όμως η παρουσίαση, η πρώτη μου εκτός Αττικής, ήταν ξεχωριστή, και μοναδική, ήταν η πιο ωραία από όλες!!!
      Φιλιά πολλά Ελενάκι μου
      Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  4. Ροδούλα μου τι όμορφη και χορταστική ανάρτηση είναι αυτή;Υπέροχες φωτογραφίες και πιστεύω μια εκπληκτική εμπειρία για σένα αλλά και για τα παιδιά!!Η Νίκη φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος και αυτό το διαπιστώνουμε από το όμορφο χαμόγελό της!!Εύχομαι όλη η ζωή σου να είναι γεμάτη τόσο όμορφες εικόνες!!Είσαι από τους ανθρώπους που αν και δεν έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά εκτιμώ και θαυμάζω ιδιαίτερα!!!Φιλάκια και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου καλησπέρα!!
      Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα. Όχι όσο αφορά στην παρουσίαση, γιατί δεν ήταν η παρθενική μου, αλλά όσο αφορά στον τρόπο που έγινε, και ποιον είχα δίπλα μου. Μια αγαπημένη διαδικτυακή φίλη.
      Σόφη μου, κι εσύ είσαι ένας από τους ανθρώπους που ξεχωρίζω μέσα εδώ, αλλά και θαυμάζω για το ταλέντο τους και τις δημιουργίες τους.
      φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχεις.
      Και Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  5. Τέλειωσες ή έχεις να γράψεις κι άλλα;
    Τι να πω εγω τώρα ε; Τι να πω;

    Νιώθω τόσο τυχερη που σε -που σας- γνώρισα -με που βρηκα μια φιλη καρδιάς μέσα από ένα άψυχο μέσο και ακόμα πιο πολύ που όλα μας τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτη την ξεχωριστή μέρα και να πάρουν τόσα από εσάς!
    Θα έχω στην καρδιά μου πάντα αυτη τη μέρα κι αυτή τη συνάντηση, το ίδιο και τα παιδιά, ενιωσα τόσο όμορφα συναισθήματα δίπλα σε ανθρωπους ως χθες άγνωστους κι όμως τόσο δικούς μας, ανθρωπους που δίνουν από την ψυχή στους άλλους!
    Να είστε πάντα έτσι καρδιά μου, και να ομορφαίνετε τον κόσμο γύρω σας!

    ........................................................

    Εσείς φιλες και φίλοι που μας διαβάζετε να ξερετε ότι η Ροδούλα μας εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, αυτα που έχει στο νου και την καρδιά της τα βλέπει να αντικατοπτρίζονται και στους άλλους και γι' αυτό τα γράφει όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω, για να μη θυμηθώ και τη μυθοπλασία που έχει έμφυτη ως συγγραφέας που είναι... Εννοώ ότι όλα ήταν πιο απλά, δεν κάναμε τίποτα άξιο λόγου. Να φανταστείτε ο Γιάννης έκανε τη μιση στην τακτοποίηση της αίθουσας όταν έφυγαν τα παιδιά και μετά η ίδια μπήκε στην κουζίνα να κόψει τη σαλάτα, να σερβίρει... μόνο τα πιάτα που δεν έπλυνε μετά, ωραία φιλοξενία ε;


    Σας στέλνω την αγάπη μου και πραγματικά ευχομαι πολύ γρήγορα να ξαναβρεθούμε!
    Σ' αγαπώ!
    Πολλά- πολλά -πολλά -πολλά φιλιά!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ !!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαααααααα ήθελα κι άλλα να γράψω βρε μου, αλλά λέω θα με βρίζουν χαχαχαααα και σταμάτησα. Γι' αυτό, κατάλαβες; αλλιώς ακόμη θα έγραφα!!!
      Αγαπημένη μου Νίκη!!!! Κατέχεις πλέον μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, τόσο εσύ, όσο και η οικογένειά σου. Το πόσο όμορφα πέρασα, δεν μπορώ να το εκφράσω εξολοκλήρου με λόγια. Θα κουβαλώ πάντα μέσα μου με μεγάλη αγάπη αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα, κι ας ήταν ίσως και η δέκατη πέμπτη παρουσίαση της Αννούλας. Ήταν όμως η πιο ξεχωριστή!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου γι' αυτό που μου χάρισες!!!!
      Όσο για το δεύτερο σκέλος του σχολείου σου κυρία μου, ασχολίαστον χαχαχααα. Είναι για να δουν όλοι, πόσο μετριόφρονας είσαι, μα και πόσο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΑΙ!!!
      Να είσαι πάντα μια τόσο υπέροχη μαμά!!!
      Φιλιά πολλά σε όλους σας, από εμάς εδώ!!
      Καλή εβδομάδα να έχετε!!!

      Διαγραφή
  6. Τί γλυκιά ανάρτηση!!!
    Όχι απλά, δεν βαρεθήκαμε να διαβάζουμε, αλλά ειλικρινά νιώσαμε σαν να βρεθήκαμε κ' εμείς εκεί!!!
    Και -ως συμπλήρωμα θα έλεγα- του σχολίου της Νίκης, πιο πάνω, είσαι υπέροχος άνθρωπος κ' γι' αυτό είσαι περιτριγυρισμένη από υπέροχους ανθρώπους!!!
    ;-)
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, Ροδούλα μου!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!
    Σσσσσσσσσσσσσσσμουτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, καλησπέρα!!!
      Δεν μπορούσε να γίνει πιο μικρή. Χαίρομαι που σας έβαλα στο κλίμα.
      Με κάνεις και κοκκινίζω με τα όμορφα λόγια σου. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά Γιάννα μου!!!
      Να έχετε μια πολύ όμορφη εβδομάδα

      Διαγραφή
  7. Ροδούλα μου γλυκιά!!! Τι όμορφη ανάρτηση, πόσο χαίρομαι!!!
    Συνάντηση με ηλεκτρονική φίλη+παρουσίαση βιβλίου=Τέλειααα!!! :)
    Αλλά και τα πιτσιρίκια φαίνεται πως το κατευχαριστήθηκαν!!!
    Και εσύ αλλά και η Νίκη είστε καταπληκτικοί άνθρωποι!!! :)
    Να είσαι καλά, πολλά-πολλά φιλάκια!!!

    Υ.Γ. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα μου για φωτογράφιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου, ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα, λες και ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρουσίαση, κι ας έχω κάνει τόσες!!! Ήταν τόσο διαφορετική, ξέφευγε από το τυπικό μιας παρουσίασης.
      Η ιδέα σου με τις παρτιτούρες πολύ μου αρέσει, γι' αυτό και σε μιμήθηκα.
      Φιλιά πολλά Φωτεινή μου!!!
      Καλη εβδομάδα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  8. Μπράβο!!! Διάβασα και στης Νίκης...αλλά εδώ μας δίνεις περισσότερα στοιχεία βρε παιδάκι μου...η άλλη πολύ διακριτική...χαχαχα. Να'στε καλά και οι δυο σας και όλος σας δηλαδή και να'χετε πολλές ευκαιρίες να συναντιέστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια κουτσομπόλα αυτή, τι να σου λέω Μαρία μου!!
      Χα,χα!

      Διαγραφή
    2. χαχαχααα Μαρία μου, είναι επειδή πήρα τόσα πολλά!!! Την περίμενα πώς και πώς αυτή τη μέρα, λες και πρώτη φορά θα έκανα παρουσίαση της Αννούλας. Άλλος ήταν όμως ο λόγος. Η Νίκη μας, που ανυπομονούσα να γνωρίσω!!!
      Πολλά φιλιά Μαρία μου!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!!!
      Υ.Γ.
      Πάω τώρα να κανονίσω την κυρία που επεμβαίνει στα σχόλια χαχαχαααα

      Διαγραφή
    3. χαχαχαααα έτσι και μου βγει το όνομα ε!
      Είχα κι άλλα να γράψω κυρία μου, γιατί δεν έδωσα τις πραγματικές διαστάσεις του όμορφου χαρακτήρα σου. Το πόσο πασχίζεις για τα παιδιά σου.
      Φιλιά πολλά!!!
      Υ.Γ.
      Έτσι και σε δω και πιο κάτω να δεις πόσα θα πω ακόμη χαχαχαχααα

      Διαγραφή
    4. Πες, πες, στο τέλος θα έχουμε βιβλίο να εκδόσουμε!
      Χα,χα!

      Διαγραφή
  9. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!
    ΣΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι τόσο πολύ Ρένα μου που σας έβαλα στο όμορφο κλίμα της εκδήλωσης, που είχε μαγεία, ανακατεμένη με πολλή πολλή αγάπη και χαρά.
      Είναι πραγματικά πολύ όμορφο όταν γνωριζόμαστε από κοντά. Μακάρι να τύχει να συναντηθούμε.
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  10. Οχι μονο δεν κουραστήκαμε να διαβάζουμε ..Ροδούλα μου... αλλά και λιγο μας επεσε.. με τόσο ομορφα...που μας διηγήσε και τις φωτογραφίες απο την όμορφη Βύτινα και την γνωριμία σου με την Νίκη και τα παιδια του σχολείο για την παρουσίαση του βιβλιου σου .. την ημερα του βιβλίου... ολα τα ειχε!!!! και παρουσίαση... και τραγουδι.. και ζωγραφική... μπράβο ..και το πιο ομορφο η γνωριμία σου με την Νικη.....τελικα το δυαδίκτιο γινεται η γεφυρα.. να γινονται ομορφες φιλιες.. Ροδουλα μου.... μακαρι να το κανει η τυχη να ερξεις και στην Κρήτη... ειναι πολύ ωραιο να γνωρίζεις ανθρώπους με τους οποιους νιωθεις καλά ...σε φιλώ και να έχεις παντα τοση αγάπη μεσα σου..... τελικα μονο αυτό εχει αξια στην ζωή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο σας έπεσε; Ναι, Ρούλα μου, δωσ' της θάρρος να γράψει κι άλλα!
      Χα,χα!

      Διαγραφή
  11. Αχ!!Πολύ όμορφη έκπληξη γλυκούλες μου!! Τώρα εγώ γιατί ζηλεύω τόσο;;! !!! Δεν ξέρω!!Χα χα χα!! Το πόσο σας χάρηκα δεν λέγεται!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!! Είδατε τελικά το ίντερνετ;; έχει και τα καλά του!!! Σας αγαπώ πολύ και τις δυό σας!!Πάντα τέτοια!! Δεν θα συνεχίσω, τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σ' αυτό που βλέπω!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα γιατί ζηλεύεις τόσο ηλ. μου αδερφούλα; Μα γιατί έχεις γευτεί αυτή τη χαρά της συνάντησης με ηλ. φίλους που μόνο άδολη αγάπη έχουν να σου δώσουν, και θα ήθελες να ήσουν κι εσύ εκεί. Γι' αυτό. Τι καλά που θα ήταν!!!
      Φανούλα μου, πολλά φιλιά σου στέλνω αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  12. Φωτίστηκε ο κόσμος μου απ' τα υπέροχα χαμόγελα και των δυο σας, Ροδούλα μου!!!! Τη "ρούφηξα" την ανάρτηση και ένοιωσα πως ήμουν εκεί! Φαντάζομαι τη χαρά σας που συναντηθήκατε και μάλιστα σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί.... Να είσαι πάντα καλά και να προσφέρεις από τη γλύκα και την αγάπη που έχεις μέσα σου, φίλη μου, να χορταίνει ο κόσμος!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου αγαπημένη!!!
      Αυτή η αγάπη όλων σας, πόσο με γλυκαίνει, και μου χαρίζει χαρά!!! Ήταν πραγματικά μεγάλη η χαρά μας Φιλία μου, κι εμένα διπλή. Η μία ήταν η επικοινωνία μου με τα παιδιά, και η άλλη η γνωριμία μου με τη Νίκη!!!
      Νομίζω πως ακούμπησα την ευτυχία, εκείνη τη μέρα!!!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!!!

      Διαγραφή
  13. Αμ για αυτό σε χάσαμε γυριστρούλα χαχα!!!!
    Είστε υπέροχοι άνθρωποι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχααα Ρένα μου. Είναι και αυτός ένας λόγος.
      Ήταν κλεισμένο εδώ και καιρό, αλλά το φύλαγα για μετά. Η αλήθεια είναι, ότι έχω κάνει πολλές πολλές παρουσιάσεις του παιδικού μου βιβλίου, αλλά δε συνηθίζω να το δημοσιοποιώ. Αυτή όμως ήταν ξεχωριστή, γιατί δεν κανονίστηκε ψυχρά από έναν εκδοτικό, ή ένα βιβλιοπωλείο. Κανονίστηκε από μια πολύ αγαπημένη ηλ. φίλη.
      Φιλιά πολλά καλή μου φίλη!!!

      Διαγραφή
  14. ..Λαμπεις καρδια μου..η μουσικη ειναι ομορφη..αλλα για να παιξει το Δοξαρι στην ψυχη σου..πρεπει να αγαπησεις το Φως το Χρωμα την Λαμψη..το προσωπο που σιωπα οταν η νοτα χαιδευει την ψυχη..ολα αυτα τα συναισθηματα τα γευομαστε Μαζι σου..να σαι καλα..πανεμορφη η Νικη..χαρουμενη βδομαδα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, τι όμορφο το σχόλιό σου!! Η ψυχή σου είναι!!!
      Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  15. Μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη αγάπη, γνώση και πολλά παιδικά χαμόγελα! Αγαπημένη μας Ροδούλα, ευχόμαστε να γνωρίζεις πάντα χαρές, μέσα από αξιόλογους ανθρώπους και υπέροχες εκδηλώσεις. Καλοτάξιδα τα βιβλία σου!

    Η Νίκη είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος, πλούσιος σε συναισθήματα αγάπης και προσφοράς. Μια υπέροχη μητέρα και σύζυγος, αλλά και φίλη, πολυτάλαντη και χρήσιμη στους ανθρώπους τους τόπου της και όχι μόνο. Τη γνωρίσαμε από κοντά πριν από ενάμιση χρόνο και μείναμε κατάπληκτοι! Να είστε πάντα καλά, με υγεία και διάθεση για δημιουργία και προσφορά σε όσους τη χρειάζονται!

    Πολλά φιλιά σε όλη την οικογένεια.
    Με την αγάπη μας, Αντώνης-Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένοι μου φίλοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις όμρρφες ευχές σας!!!
      Η Νίκη είναι ακριβώς αυτό που περιγράφετε, και χαίρομαι πολύ που τη γνώρισα και από κοντά, όχι μόνο την ίδια, αλλά όλη την όμορφη οικογένειά της!!!
      Φιλιά πολλά αγαπημένοι μας, από εμένα και τον Γιάννη!!!

      Διαγραφή
  16. Να κάτι τέτοια είναι που μας κάνουν να καμαρώνουμε που είμαστε bloggers. Η γνωριμία μας με τόσο αξιόλογους και αληθινούς ανθρώπους. Μπράβο στη Νίκη που σας προσκάλεσε να μιλήσεις για το βιβλίο σου, με περίσσια φροντίδα σας φιλοξένησε στο ζεστό σπιτικό της και σου πρόσφερε την αγάπη και την φιλία της απλόχερα.
    Εύχομαι Ροδούλα μου η φιλία σας αυτή να κρατήσει για πάντα και να σας θυμίζει όμορφες στιγμές.
    Η εκδήλωσε φαίνεται τόσο ζεστή και χαρούμενη. Τα παιδάκια σε αγκάλιασαν. Μα σε είδαν τόσο φωτεινή και χρωματιστή, γίνεται να μην σε αγαπήσει καποιος όταν σε γνωρίσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημητρούλα μου!
    Χαίρομαι πολύ πολύ που σε βλέπω!!! (τουλάχιστον εδώ συντονιζόμαστε χαχαχαααα)
    Πραγματικά η Νίκη είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, και χαίρομαι που τη γνώρισα.
    Έχω κάνει πολλές παρουσιάσεις του παιδικού μου βιβλίου, αλλά αυτή εδώ, ήταν η ξεχωριστή, ακριβώς, επειδή είχε οργανωθεί με αυτό τον τρόπο. Συνήθως κανονίζονται από τον Κέδρο, ή κάποιο σχολείο (πάντα εντός Αθήνας). Τώρα όμως, με περίμενε μια καλή ηλ. φίλη, και ήταν όλα τόσο όμορφα!!! Ο κόσμος όλος τόσο διαφορετικός, τόσο ζεστός.
    Να έχεις ένας πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο Δημητρούλα μου!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ροδούλα καλημέρα! Ήταν πράγματι μια υπέροχη ημέρα! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρησες εσύ, ο σύζυγος και η Αννούλα! Ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά! Φιλιά! Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή