Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο απολογισμός!!!

Γεια σας αγαπημένοι μου ηλεκτρονικοί φίλοι και φίλες!!!
Κοντεύει το τέλος της σχολικής χρονιάς, και όπως σε όλα τα σχολεία, έτσι και στο δικό μας, ετοιμαζόμαστε για την τελική μας γιορτούλα.
Τα αγγελάκια μας, βάζουν όλα τους τα δυνατά, για να ετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν και για τους χορούς και για τα τραγουδάκια τους.
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με πιάνει μια γλυκιά μελαγχολία.
 
Κάποια από τα παιδάκια μας, θα "ανοίξουν" τα φτερά τους για τη μεγαλύτερη τάξη, σε άλλο σχολείο.
 Κάπου εδώ, είναι που γίνεται ασυναίσθητα ο απολογισμός της χρονιάς. Όλα όσα περάσαμε, ζήσαμε, βιώσαμε με τα αγγελάκια μας, περνάνε από μπροστά μου σαν ταινία. Να κατάφερα άραγε να συμβάλω έστω και στο ελάχιστο, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους; Να κατάφερα να τα κάνω να αγαπήσουν τη μουσική  έτσι ώστε να τη συνεχίσουν  με αγάπη;  Θα με "κουβαλούν" μέσα τους, στην πορεία τους μέσα στη ζωή, και θα με θυμούνται με την ίδια εσωτερική γλύκα, που θυμάμαι εγώ τον δικό μου δάσκαλο μουσικής;  Να ήμουν με άλλα λόγια, μια γλυκιά και γεμάτη αγάπη δασκάλα μουσικής; Το εύχομαι.

Έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά, και να  βλέπατε  τα αγγελάκια μας, τώρα που κάνουν τις πρόβες τους. Ειλικρινά, η ωριμότητα με την οποία κάθονται, μοιάζει με αυτήν των παιδιών του δημοτικού.  Ακόμη κι εγώ, εκπλήσσομαι, με αυτά που καταφέρνουν πεντάχρονα παιδάκια. Το πώς καταφέρνουν τόσο καλά, να συγχρονίζονται σαν ορχήστρα, με τη χορωδία, που την αποτελούν τα τετράχρονά μας. Πόσο σοβαρά παίρνουν το ρόλο τους σαν μουσικοί, και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να αποδώσουν όσο πιο τέλεια μπορούν τα τραγούδια τους. Πραγματικά είναι φορές που νιώθω μια περηφάνια, γι' αυτά που καταφέρνουν τα αγγελούδια μου!!!:
Φέτος, έχουμε σαν θέμα, τις ταινίες μιούζκαλ, οπότε για τραγούδια, επέλεξα το τραγούδι με τις νότες, από την ταινία "Η μελωδία της ευτυχίας"  και το αγγλόφωνο Chim chiminy,  από την ταινία Μαίρη Πόππινς.
Οι μικροί μας μουσικοί, είναι σχεδόν έτοιμοι, μετά από τις καθημερινές τους πρόβες. Ανυπομονούν ήδη, να έρθει η μέρα της γιορτής, για να δείξουν στη μαμά και στον μπαμπά, όλα, όσα μπορούν να κάνουν. Για τους χορούς, είναι υπεύθυνες οι δασκάλες τους. Όλες αξιέπαινες παιδαγωγοί!!!
Μέχρι τις πέντε Ιουνίου λοιπόν, ημέρα της γιορτής,  έχουμε να ετοιμάσουμε σκηνικά, προγράμματα, κλπ, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα στο σχολείο συνεχίζεται κανονικά.
Σας αφήνω με μαι γεύση από τα δυο τραγούδια που ανέφερα.


Και... μην ξεχνάτε τo giveaway της προ-προηγούμενης ανάρτησης (παιδιά συγγνώμη, δεν ξέρω πώς να βάζω σύνδεσμο). Λήγει στις 31 Μαΐου. (Νίκη μου σε ευχαριστώ πάαααρα πολύ!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!)

Σας εύχομαι μια όμορφη Κυριακή, και μια υπέροχη εβδομάδα!!!
Με την αγάπη μου!!!



33 σχόλια:

  1. Ροδούλα μου ένα είναι σίγουρο πως όλα αυτά τα παιδάκια είναι πολύ τυχερά που βρέθηκες στο δρόμο τους!!!!
    Καλή επιτυχία στη γιορτούλα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
      Δεν ξέρω γι' αυτό. Ξέρω ότι εγώ είμαι τυχερή που βρίσκομαι ανάμεσά τους. Ειλικρινά, δε θα μπορούσαν να με φανταστώ κάπου αλλού.
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Σε νιώθω, δε φανταζεσαι πόσο! Αυτό το τέλος της χρονιάς έχει τόση λαχτάρα για το καλοκαίρι αλλά και τόση συγκίνηση, συχνά και δάκρυα...
    Ενας εκπαιδευτικός συνεπής προς το λειτούργημά του δε μπορεί παρά να έχει αυτές τις σκέψεις. Τυχερα παιδάκια, σιγουρα πήραν πολλά, ακόμα κι αν δεν το ξέρουν.
    Ευχομαι να περάσετε τέλεια στη γιορτή σας και να καμαρώσετε τα βλασταράκια σας!
    Φιλιά πολλά- πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, και για να βάλεις σύνδεσμο, εκεί που γράφεις την ανάρτηση επιλέγεις τη λέξη που θέλεις με πατημένο αριστερό κλίκ, μετά πατάς το κουμπί "συνδεσμος" που βρισκεται από πάνω και στο παραθυρο που σου ανοίγει είτε πληκτρολογείς είτε κάνεις copy -paste την διευθυση που θέλεις να σε οδηγει, πατας ok κι έτοιμο!

      Διαγραφή
    2. Νική μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Ειλικρινά, είναι από τις ομορφότερες στιγμές της χρονιάς, η τελική γιορτή. Γεμάτη συγκινήσεις!!
      Καλή μου φίλη σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Επειδή είμαι πολύ άσχετη όμως, από πού θα επιλέξω τη λέξη που θέλω; Δοκίμασα να επιλέξω τον τίτλο τηε ανάρτησης αλλά δεν έπιασε. Ασ' το είμαι τελείως ξανθιά σ' αυτό το θέμα χαχαχα
      Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως!!!
      Φιλιά πολλά σε όλους σας!!!

      Διαγραφή
    3. Ροδούλα μου επιλέγεις τη λέξη που θέλεις να γίνει σύνδεσμος και να σε οδηγεί σε άλλη ανάρτηση.
      Λές για παράδειγμα " ο διαγωνισμός της προηγούμενης ανάρτησης" και πατάς πάνω στη λέξη "διαγωνισμός" κρατώντας πατημένο το αριστερό κλικ του ποντικιού ώσπου να μπει σε ένα γαλάζιο φόντο, δηλαδη να την έχεις επιλέξει. Μετά πατάς ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ και σου ανοίγει ένα παραθυρο, εκει γραφεις τη διεύθυνση της ανάρτησης που θα οδηγεί ο συνδεσμος, αλλά επειδή είναι σιδηρόδρομοι συνήθως είναι πιο απλό να κάνεις αντιγραφή και επικόλληση με το ποντίκι.
      Ελπίζω να μην το έκανα να ακούγεται περιπλοκο γιατί πραγματικά είναι απλό.
      Φιλιά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. ..Kαι κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.
    Φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Τζίνα. Και έτσι πρέπει να είναι. Και εύχομαι σε όλους αυτούς τους μικρούς μας συνανθρώπους, να είναι ο δρόμος τους στη ζωή γεμάτος χαρές, και ανοδικός.
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Έχω την αίσθηση (και δεν συνηθίζω να "πέφτω έξω"), πως όχι μόνο συνέβαλλες στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, αλλά πως είσαι και μία από τις πιο αγαπημένες τους δασκάλες (για να μην πω Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!!!)
    Αν ο άλλος είναι έξω καρδιά και ξεχειλίζει από γλύκα και αγάπη, τα παιδιά το καταλαβαίνουν!!!
    Δεν είναι δυνατόν να μην είναι αμοιβαία τα αισθήματα, κούκλα μου!!!
    ;-)
    Η γλυκιά σου μελαγχολία και τα τραγούδια, με συνεπήραν!!!
    Σε φιλώ πολύύύύύύύ!!!
    Καλή εβδομάδα, Ροδουλάκι μου υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ Γιάννα μου!!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το τόσο όμορφο σχόλιό σου.
      Τα τραγούδια κι εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ. Τα διάλεξα μαζί με τα παιδιά, γιατί μόνο έτσι θα είχαν όρεξη να τα μάθουν. Είχα πάρει περισσότερα, τους τα έπαιξα, και διάλεξαν αυτά τα δυο. Σήμερα στην πρόβα ήταν τέλεια.
      Πολλά πολλά φιλιά Γιάννα μου!!!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  5. Ροδουλίτα έχω ανατριχιάσει πρώτα για το πόσο αγαπάς το λειτούργημά σου και αυτά τα μικρά αγγελάκια σου και επιπροσθέτως για τα τραγούδια που επέλεξες από τα δυο αυτά αριστουργήματα με τη Τζούλι Άντριους! Ειναι απο τς αγαπημένες μου ταινίες!!! Τις έχουμε δει με τα παιδιά μου και ξετρελλάθηκαν ειδικά με τη Μαίρη Πόπινς. Έχει βγει και ειδική έκδοση μεταγλωτισμένη που μπορούν και τα 5χρονα που δεν ξέρουν ακόμα να διαβάζουν, να την δουν.
    Με συγκίνησες πολύ γιατί ενώ γενικότερα η δασκάλα της μουσικής στα περισσότερα σχολεία είναι λιγάκι παραγκωνισμένη (κακώς) εσύ κάνεις τη διαφορά. Ήμουν κ εγώ τυχερή στο γυμνάσιο θυμάμαι είχαμε μια καταπληκτική μουσικό που μας είχε μπριζώσει, ήμουν στη χορωδία, κάναμε υπερπαραγωγές γιορτές, κλπ. Πόσο στεναχωριέμαι τώρα που η κόρη μου στο Δημοτικό δεν έχουν καν δασκάλα μουσικής!!!
    Η γιορή σας θα σκίσει σου λέω και περιμένουμε βιντεάκι ή φωτογραφιές!!! Μην μελαγχολείς, κάθε τέλος είνι μια καινούρια αρχή. Νέα αγγελάκια που χρειαζονται τα "φώτα" σου!!!!
    Καλή δύναμη Ροδούλα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα μου αγαπημένη, είσαι μια γλύκα.
      Πραγματικά δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς μουσική, και χωρίς τα παιδιά. Τα τραγούδια τα διαλέξαμε μαζί, δηλαδή αυτά. Είχα πάει περισσότερα από τα συγκεκριμένα έργα πάντα, και επέλεξαν αυτά τα δυο. Σήμερα τα είπαν τέλεια στην πρόβα τους!!
      Δεν το ήξερα για την μεταγλωττισμένη ταινία. Θα τους το πω, για να το πουν στη μαμά τους. Μερικά λένε κατά γράμμα όσα λέμε στην τάξη χαχαχαχαα.
      Αααχ ακούμπησες ευαίσθητη χορδή τώρα Δήμητρά μου. Ξέρω πολύ καλά, πως υπάρχουν πολλά σχολεία χωρίς μουσικό, κι εμείς περιμένουμε αδιόριστοι. Τι να πεις1...
      Πολλά πολλά φιλιά Δημητρούλα μου!!!

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ..ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΑΒΑ.. ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΧΟΥΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς δελφινούι μου!!!
      Πέρασα και είδα την υπέροχη ιδέα σου!!!
      Καλή εβδομάδα!!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Πρώτη χρονιά που δεν αισθάνομαι αυτή τη γλυκιά μελαγχολία του καλοκαιρινού αποχωρισμού από τα μικράκια μου!!!! Περιμένω το δικό μου μικράκι οπότε η αποχή από το σχολείο με βοήθησε να μην φορτιστώ συναισθηματικά φέτος...!!!! Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας, σε όσα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους εύχομαι κάθε επιτυχία και φυσικά σε όλους τους συναδέλφους εύχομαι καλό, ήρεμο, ειρηνικό και χαρούμενο καλοκαίρι!!!! Καλή επιτυχία με τη χαρούμενη γιορτούλα σας και φυσικά καλή εβδομάδα!!!!! Φιλιάααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Κική μου, ζεις κάτι μοναδικό και τη σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής σου!!!
      Να είσαι καλά, να φτάσεις στη μεγάλη στιγμή ήρεμη και χαρούμενη,για να καλωσορίσεις τον άγγελο που σου στέλνει ο Θεός !!!
      Φιλιά πολλά Κική μου!!!

      Διαγραφή
  8. Τυχερά τα μικρά που σε έχουν δασκάλα, Ροδούλα! Η συναισθηματική φόρτιση σε σάς τις δασκάλες είναι κάτι το αναπόφευκτο ! 10 μήνες ζείτε με τα παιδάκια !
    Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη γιορτούλα που ετοιμάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραμυθένιο το μπλογκοσπιτάκι σου!!χαρούμενο.αισιόδοξο με παιδικότητα ψυχής!!ακολουθώ και σε περιμένω και στο δικό μου,,τα βιντεό σου με γύρισαν χρόνια πίσω..η μελωδία τηε ευτυχίας το αγαπημένο μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζω στο "σπιτάκι" μου!!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη.
      Εγώ πέρασα ήδη από το δικό σου, και σχημάτισα την καλύτερη εικόνα για σένα. Χαίρομαι πολύ που σε συνάντησα!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Ροδούλα μου είμαι σίγουρη ότι θα σε θυμούνται με την πιο γλυκιά ανάμνηση τα παιδάκια! Είναι πολύ τυχερά!!! :)
    Αχ και να ήμουν σε μια γωνιά να έβλεπα τη γιορτούλα σας!!! Το τραγούδι με τις νότες το θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία στο ωδείο!!! :)
    Εύχομαι καλή επιτυχία!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες γράψε μου πού μένεις Φωτεινή μου, να σου στείλω λεπτομέρειες για να έρθεις.
      Το τραγούδι με τις νότες, ήταν πολύ μεγάλη σύμπτωση, γιατί εγώ, έτσι κι αλλιώς το κάνω στη μεγάλη τάξη στο τέλος της χρονιάς, σαν επίλογο της μουσικής πολυκατοικίας. Τους μαθαίνω κατά τη διάρκεια της χρονιάς τους φθόγγους με ένα τρόπο δικό μου, που τους αρέσει πολύ, και στο τέλος τους λέω ένα παραμθάκι που έχω γράψει, το οποίο συμπεριλαμβάνει και αυτό το τραγούδι. Τρελαίνονται ειλικρινά. Τους αρέσει πολύ.
      Χάρηκα πολύ όταν μου είπαν το θέμα της γιορτής.
      Φιλιά πολλά Φωτεινή μου!!!

      Διαγραφή
  11. Γλυκιά μου Ροδούλα πρώτα να σ'εύχαριστήσω για τα εγκάρδια σχόλιά σου!χάρηκα που σε άγγιξε η ποιησή μου!!όπως και να με πείς κανένα πρόβλημα!απλά στο μπλόγκ έβαλα το Κέιτ που ειναι το χαιδευτικό μου!θα χαρώ πολύ να έχουμε επικοινωνία μέσα απο τα μπλόγκ μας γιατι είδα τις ευαισθησίες σου στο θέμα"παιδί"και σε εκτίμησα και σε θαύμασα!!Ο Εννιάλογός σου πολύ σωστός μακάρι να τηρείται απόλους τους εκπαιδευτικούς!!συνέχισε το έργο σου!!Εχει ανάγκη ο τόπος απο ανθρώπους σαν κι εσένα!!Σε φιλώ και θα τα λέμε μέσα απο τα μπλόγκ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kate μου, πολύ χάρηκα που μου έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσω. Ό,τι σου έγραψα ήταν από καρδιάς. Να ξέρεις ότι εγώ δε χαϊδεύω ποτέ αυτιά.
      Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Καλή επιτυχία στη γιορτούλα σας!Είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε υπέροχα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Άλεξ μου!!
      Κι εσείς καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε για το καλοκαίρι.
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
    2. Α! Αν θες να γράψεις τις εντυπώσεις σου από την Αννούλα, κατάφερα να βάλω σύνδεσμο στη σχετική ανάρτηση. Είναι στο πλάι του ιστολογίου.

      Διαγραφή
  13. τι γλυκειά ανάρτηση... καλή επιτυχία στην γιορτή... καλό καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ροδούλα μου είμαι σίγουρη πως οι μαθητές σου θα κρατήσουν από σενα την τρυφερή σου αύρα και πολλά ακόμα που τους πρόσφερες!! Καλή επιτυχία στην γιορτούλα σας, να περάσετε υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. A, όλα κι όλα!!!
    Αυτή τη φορά σε πρόλαβα και πέρασα εγώ πρώτη για ευχές!!!
    ;-)
    χαχα!!!
    Να περάσεις ένα απίθανο Σαββατοκύριακο, κούκλα μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αχαχαχαχαχαχαααααααα μ' έκανες και γελώ δυνατά μεσημεριάτικα Γιάννα μου!!!
    Ευχαριστώ πολύ βρε μου!!!
    Κι εσείς να έχετε ένα ΤΈΛΕΙΟ Σαββατοκύριακο!!!
    Πολλα πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή