Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Το καπάκι της τουαλέτας!!!

Και εκεί που νομίζω ότι τελείωσαν τα ανέκδοτα στη δουλειά μου, τσουπ!!! έρχεται ένα καινούριο, και με ξετρελαίνει!!! Και με κάνει και ευχαριστώ το Θεό γι' αυτό που έχω!!
Δεν παραληρώ, θα δείτε τι με έπιασε και μιλάω ακαταλαβίστικα. 
Περνάω αμέσως στην εξήγηση.
Τον τελευταίο μήνα στο σχολείο, καλύψαμε τη θεματική ενότητα: οικογένειες οργάνων. Ξέρετε τώρα, με τον δικό μας, παιχνιδιάρικο τρόπο.
Στο τέλος, τα παιδιά είχαν μάθει τις τρεις οικογένειες οργάνων, -κρουστών, πνευστών, εγχόρδων-. Είχαν μάθει ακόμη να ξεχωρίζουν το ηχόχρωμα αρκετών οργάνων, όπως, εγχόρδων με δοξάρι, φλάουτο, τύμπανο, ξυλόφωνο, όμποε, γαλλικό κόρνο, φαγκότο. Εμ! τι μας περάσατε, ό,τι, κι ό,τι; !! :)

                                                 
Σαν επισφράγιση λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα,  είπα στα παιδιά ότι μπορούν και στο σπίτι να έχουν το δικό τους αυτοσχέδιο κρουστό όργανο:
                                                        


 "Ζητήστε από τη μαμά, μια λεκάνη πλαστική και μια ξύλινη κουτάλα, για να κάνετε το δικό σας τυμπανάκι. Θα κτυπάτε την κουτάλα στη λεκανίτσα, και θα ακούγεται σαν τυμπανάκι


Όμως, αν η μαμά δεν έχει παλιά λεκανίτσα, μη τη ζαλίσετε να σας δώσει. Μόνο αν μπορεί θα σας δώσει έτσι"; εξηγήθηκα εγώ.
"Και επειδή εσείς είστε μουσικοί, το τυμπανάκι σας θα το κτυπάτε σαν μουσικοί. Δηλαδή θα περπατάτε με το βήμα του παππού, το βήμα της παρέλασης, και με όποιο άλλο βήμα ξέρετε". 
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.
Έλα όμως, που την επόμενη μέρα ένας μπαμπάς , φέρνοντας την τετράχρονη κορούλα του, ρωτάει όλος απορία τη δασκάλα που του άνοιξε την πόρτα:
"Τι μου λέει η μικρή και με έχει ζαλίσει από χθες. Ότι η κυρία Ροδούλα τους είπε να φέρουν το καπάκι της τουαλέτας και  μια ξύλινη κουτάλα;"
                                                     

αχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααα

Φυσικά του εξήγησα αμέσως τι ακριβώς είπα, ενώ πήρα κι εγώ το μαθημά μου: Να προσέχω τις λέξεις που χρησιμοποιώ σε παιδάκια αυτής της ηλικίας, ή ακόμη καλύτερα, να δίνω χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που προτείνω! χαχαχαχααααααα
Στο μάθημα, πήρα από την κουζίνα μια πλαστική λεκανίτσα, και μια ξύλινη κουτάλα, και τους εξήγησα ξανά τι ήταν αυτό που ζήτησα την προηγούμενη μέρα. Στη συνέχεια,  ένα ένα με τη σειρά, περπάτησαν με τα βήματα, χτυπώντας πέντε φορές, όποιο βήμα ήθελαν το καθένα, πάνω στην πλαστική λεκανίτσα!!!
Και να φανταστείτε, ότι ο λόγος που φέτος πρότεινα πλαστική λεκάνη, ήταν γιατί πέρσι, που τους είπα να ζητήσουν το καπάκι κατσαρόλας, μια μαμά, μου είχε πει, καλοπροαίρετα φυσικά,  "Μας έχει ξεκουφάνει ο ..... όλη τη μέρα με το τύμπανό του γκάπα γκούπα" χαχαχααα
                                 
Να έχετε μια πολύ όμορφη εβδομάδα!!!

Σας αφήνω, με μια σκηνή από το καρναβάλι των ζώων, που δραματοποιήσαμε ξανά και ξανά με τους μικρούς μου μουσικούς, αφού έγινε η αγαπημένη τους!!!!  Φρόντισα να την επενδύσω με ένα αυτοσχέδιο παραμυθάκι που έφτιαξα, και, που προστέθηκε στη λίστα μου με τα αγαπημένα!!




17 σχόλια:

  1. ΑΧ!! Αυτά τα παιδια.. Ροδούλα μου..!! πως δουλευει το μυαλουδακι τους.. χι.χιχ. παντα θα μα εκλήτουν με τα λόγια τους με την εξυπναδα τους και με το πως αντιλαμβανονται τα πραγματα.. χι.χι. πλακα ειχε παντως αυτό με το καπακι της λεκανης γελασα τόσο .. πολύ .. οσο και με τον χορό των σκελετοχορευτών...χι..χι. να έχεις μια εβδομαδα ολο χαμ'ογελα... φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γι' αυτό το μοιράστηκα μαζί σας Ρούλα, γιατί ήταν πραγματικά πολύ όμορφο αυτό το περιστατικό χαχαχααα
      Φιλιά σε όλους σας!!
      Καλή εβδομάδα να έχετε!!

      Διαγραφή
  2. περασα να ευχηθω καλημερα και καλη εβδομαδα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο, τέλειο, τέλειο!!! χα χα χα!!!!!! Είναι υπέροχα τα παιδιά Ροδούλα μου, υπέροχα και είμαστε πολύ πολύ τυχερές που απολαμβάνουμε στιγμές αυτής της μοναδικής τελειότητας !!!! Και αλήθεια πόσο προσεκτικές πρέπει να είμαστε όταν μιλάμε στα μικρά τρυφερούδια μας!!!! Πάντως δεν μπορούμε να το αδικήσουμε το μικρό σου μαθητούδι!!! Μια χαρά "λεκάνη" ζήτησε!!!! χα χα χα!!!! Τέλειο, τέλειο, τέλειο το περιστατικό!!!! Εύχομαι να είσαι γερή να ζήσεις πολλαααααααααά τέτοια ονειρεμένα περιστατικά!!!! Σε φιλώ, καλο καλοκαίρι να έχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι. πράγματι Κική μου!! Επίγειους αγγέλους τα λέω εγώ!!!
      χαχαχααα έτσι, δίκιο είχε να το πάρει έτσι το παιδί χαχαχαααα
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Χα,χα! Μα δεν είναι απίστευτα αυτα που λένε κι αυτά που κάνουν τα ζουζουνάκια; Πολύ γέλασα Ροδούλα μου.
    Να αφήνουμε τους μικρούς καλλιτέχνες να εκφραζονται με κάθε τρόπο!
    Φιλιά πολλά στην όμορφη, μουσική οικογένεια, να περνατε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, είδες τι όμορφα πράγματα βιώνω; χαχαχααα Είναι σκέτες γλύκες τα μικρά παιδάκια!!!
      Πολλά φιλιά Νίκη μου!!! Σε πεθύμησα!!
      Ξεχωριστά φιλιά σε όλους σας!!!

      Διαγραφή
  5. Αγαπημένο μου Ροδουλίνι σου στέλνω κι εσένα σήμα της επιστροφής μου στη γειτονίτσα μας μετά τους 4 μήνες αποχής εντελώς απο τον υπολογιστή-λόγω του τραυματισμού της μητέρας μου-είμαι πολύ συγκινημένη που σας συναντω όλους καλά κι εσένα και τα άλλα φιλαράκια και που τα βρίσκω όλα όπως πριν..όμορφα δημιουργικά με νέες δημιουργίες σκέψεις,όνειρα,έμπνευση..χαίρομαι που σε βρήκα καλά με τα δικά σου μικρά φιλαράκια πρωταγωνιστές στη ζωή σου να σκορπούν γέλια αθωότητα και όμορφες μουσικές..για μένα όλα αυτά είναι μαγικά γιατί λατρεύω τα παιδάκια και χωρίς αυτά είναι πολύ γκρίζα η καθημερινότητα!δροσιά και ανανεωση έστω και με τρελά καπάκια τουαλέτας δίνεις το σήμα για σούπερ καλοκαίρι!!φιλάκια πολλά και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω!!! Καιτούλα μου, πόσο πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!!! Εύχομαι να έχει περάσει τελείως η φουρτούνα, και να ξαναγυρίσεις σιγά-σιγά στη ρουτίνα σου!!
      Έτσι, όπως το λες! Τα παιδάκια χρωματίζουν τη ζωή μας!!
      Πολλά φιλιά αγαπημένη μου ηλ. φίλη!!!

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχα Εριξα πολύ γέλιο λέμε!!!!!!!! Ροδούλα είσαι απίστευτη μα καπάκι τουαλέτας ζήτησες χαχαχα
    Κι όμως πέρα από το αστείο να σου πω κάτι...Οταν δούλευα εθελόντρια στο παιδικό μουσείο στο έκθεμα με τις φυσαλίδες είχαμε και καπάκι τουαλέτας σε πληροφορώ και δείχναμε στα παιδιά πως μπορούμε να φτιάξουμε σαπουνόφουσκες με οποιοδήποτε αντικείμενο υπάρχει στο σπίτι!
    Να 'σαι καλά Ροδούλα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαα Ρένα μου είδες τη μικρή; Δεν το περίμενα με τίποτα όμως αυτό χαχαχααα
      Άκου να δεις, που το καπάκι της τουαλέτας, μπορεί να χρησιμεύσει τελικά και σαν παιδαγωγικό μέσο!!!! Είδες τι μαθαίνουμε;
      Πολλά πολλά φιλιά αγαπαημένη μου Ρένα!!!

      Διαγραφή
  7. χαχα.. τα μικρά.. σχίζουν!!! παντα επιτυχίες.. στις γιορτές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ροδουλα μου ερχομαι να σε ευχαρσιστίσω και απο εδώ.. για το όμορφο βιντεακι που έκανες.. τελειο ειναι.τι ωραια εκπληξη..!!!!.σου στελνω μέηλ και μου λεεις στα αγγλικα πως ειναι λαθος... αυτό μονο καταλαβενω .. για αυτό Ροδούλα μου σου αφήνω μηνυμα και εδώ. μαλλον κατι λαθος κανω.. αλλα αφου απαντω στο μηνυμα που μου στελνεις .. γιατι δεν ερχετε;;..δεν θελει φαινεται..χι.χιχ. πήρες τίποτα;; .ήδη το βιντεο το εβαλα στην αναρτηση μου .. εεεεε ειναι πολύ καλύτερο απο την εικονα..χι.χι. σε ευχαρσιτώ πολύ... θα ρωτήσω πως να το βαλω και στα δεξια .. οπως εχω και το αλλο... θα τα πουμε .. φιλακιαααααααα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη με ευχαριστείς Ρούλα, δε χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς όσο χαίρεσαι εσύ, άλλο τόσο χαίρομαι κι εγώ, γιατί πρόσθεσα στα παιδικά μου τραγούδια, άλλο ένα τραγουδάκι. Χαίρομαι όμως που σου άρεσε.
    Δυστυχώς εγώ δεν ξέρω να σου πω για το τεχνικό μέρος, του πώς μπαίνει δηλαδή στο πλάι. Εσύ όμως, αφού έχεις βάλει και τα άλλα.
    Φιλιά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxa πρεπει να τα σημειώνεις αυτά που ζεις κι αυτά που ακους.Ανεπαναληπτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή