Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος χρόνου...

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της.
Χαρά και λύπη μαζί. Γιατί; Δεν ξέρω. Μικρή, στο δημοτικό, με στεναχωρούσε πάρα πολύ το τραγούδι "Πάει ο παλιός ο χρόνος", επειδή λυπόμουν τον παλιό που έφευγε. και ένιωθα ότι ο καινούριος, χρόνος, νέος και δυνατός, τον εξωστράκιζε, γέροντα και αδύναμο...

Τώρα πια, δεν ξέρω γιατί μελαγχολώ. Απλά, μελαγχολώ. Ταυρόχρονα όμως πλέον, χαίρομαι. Και ξέρω πολύ καλά γιατί χαίρομαι:
Γιατί η καινούρια χρονιά, φαντάζει πλέον στα μάτια μου, σαν μια ακόμη ευκαιρία για να καταφέρουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Ακόμη-ακόμη, σαν μια δεύτερη ευκαιρία για να καλυτερέψει ο κόσμος μας. Είναι λες και η καινούρια χρονιά  είναι από σφουγγάρι, και θα έχει την ικανότητα να "σβήσει" όλα τα κακά που μαστίζουν τον κόσμο μας, αλλά και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό επίπεδο.
Ξέρω ότι αυτό είναι ουτοπικό. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Σαν αισιόδοξος άνθρωπος, ελπίζω στο καλύτερο πάντα. Και μια νέα χρονιά, είναι  μια νέα αρχή.

Τουλάχιστον όσο περνά από το δικό μου το χέρι, θα προσπαθήσω όσο μπορώ  για το δικό μου καλύτερο αύριο, αλλά και του κόσμου μου. Όσο φτάνει το χέρι μου δηλαδή και λίιιιιγο πάρα πέρα. Όσο φτάνει το πολύ τεντωμένο χέρι μου.
Το 2014 ήταν για μένα μια πολύ όμορφη χρονιά. Μια χρονιά, που εκεί που είχα ακουμπήσει πάτο ψυχολογικά, όσο αφορά στον επαγγελματικό τομέα, εκεί (είμαι και πεισματάρα βλέπεις) πάτησα πόδι, και πήρα αποφάσεις, που στην αρχή ο Γιάννης δεν συμμεριζόταν. Όχι επειδή είναι δειλός, αλλά επειδή είναι πιο ρεαλιστής, ίσως και επειδή θεωρεί ότι έχει την ευθύνη μας. Εγώ όμως ήξερα!! Το ένιωθα!!!Σκεφτόμουν: "Γιατί να τα καταφέρνω τόσο καλά στα ξένα σχολεία, και όχι σε ένα δικό μου, όπου ούτε θα με εκμεταλλεύονται οικονομικά, ούτε θα με καταπιέζουν;".
Και το έκανα. Με το κεφάλι χαμηλά προχώρησα. Και υλοποίησα τη σκέψη και επιθυμία μου, γιατί δεν πήγαινε άλλο.
Και τώρα ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε. Γιατί με βοήθησε. Ήταν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι-άγγελοι που βρίσκονταν στον δρόμο μου, και τον άνοιγαν σε κάθε αδιέξοδο που συναντούσα. Άνθρωποι που δεν γνώριζα καθόλου, που πρώτη μου φορά έβλεπα!!! Θαυμαστό, και όμως το έζησα.
Κοιτάζοντας μπροστά, στο μέλλον που ανοίγεται, στην καινούρια χρονιά που έρχεται, και, που εύχομαι να είναι ευλογημένη για όλους μας, βλέπω φως!!!!

Εύχομαι αγαπημένοι μου η καινούρια χρονιά  να είναι ευλογημένη, και να φτάσει μέχρι το κατώφλι όλων μας, γεμάτη με χαρά, αγάπη, καλή τύχη και πάνω απ' όλα υγεία!!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!
ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!


14 σχόλια:

  1. Αχ, με το "Πάει ο παλιός ο χρόνος" εγώ όταν ήμουν μικρή έριχνα ΤΟ κλάμα! (Κρυφά: Έχουμε και έναν εγωισμό!)
    ;-) χαχα!
    Ροδουλίνι μου, πάντα να έχεις δύναμη να πατάς πόδι και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώνει πάντα, κορίτσι μου! Όταν κάνεις κάτι από την ψυχή σου (και η δική σου είναι διαμάντι!) δεν μπορεί παρά να αξίζει τον κόπο!
    Καλή χρονιά, κούκλα μου! Υγεία, αγάπη, τρέλα!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου, αγάπη μου, με συγκίνησες κοριτσάρα μου!!!
    \Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο πολύτιμη ευχή σου!!
    Σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, αυτά που ονειρεύεσαι και επιθυμείς, να τα δεις να γίνονται πραγματικότητα. Να είναι η νέα χρονιά για σένα αλλά και για τους αγαπημένους σου, γεμάτη υγεία, χαρά, αγάπη και ομορφιά!!!
    Ώστε κι εσύ στεναχωριόσουν ε; Αδερφές ψυχές είμαστε τότε, το ξέρεις;
    Σε φιλώ γλυκά, και σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά κοριτσάρα μου!!!
    Και... σ' ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδούλα μου σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλες σου οι επιθυμίες να γίνουν πραγματικότητα και να ζήσεις το όμορφο όνειρό σου όπως εσύ θέλεις και να θυμάσαι πάντα πως ο τολμών νικά!!!Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία αγάπη και ευτυχία!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
      Καλή χρονιά σου εύχομαι, γεμάτη με χαρά και υγεία!!!!
      Εύχομαι και σε σένα, ό,τι ονειρεύεσαι, να το δεις να γίνεται πραγματικότητα!!
      Φιλάκια πολλά πολλά!!

      Διαγραφή
  4. Πόσο ελπιδοφόρο και όμορφο αυτό που αποφάσισες να κάνεις...χαίρομαι ιδιαίτερα που πήγαν όλα καλά!!
    Χρόνια πολλά και να έχεις μια υπέροχη χρονιά με υγεία, χαρά, δημιουργία και φυσικά επιτυχίες!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
      Εύχομαι και σε σένα ό,τι καλύτερο αυτή τη χρονιά!!! Να είναι για σένα και τους αγαπημένους σου γεμάτη με χαρά, αγάπη, καλή τύχη και υγεία, πάνω απ' όλα!!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Να σου πω κάτι, Ροδούλα, αλλά θα το κρατήσεις μυστικό !!!! Κι εγώ, δακρύζω , ακόμη και τώρα με το "παει ο παλιος ο χρόνος "!! Και εκεί είναι που το δάκρυ γίνεται χαμόγελο με το "ήλθε ο νέος με τα δώρα" !!! Και τα δώρα του , εύχομαι πάντα να'ναι υγεία, χαρά, αγάπη, ελπίδα , όνειρα !!!! Για να μπορούμε να βαδίσουμε και στο πιο δύσβατα μονοπάτια της ζωής !!! Χαίρομαι πολύ για σένα , για τις αποφάσεις που πήρες , για τα όνειρά σου που πήραν σάρκα και οστά !!! Ετσι να είσαι πάντα!!!! Το 2015 να σου φέρει μόνο χαρές και χαμόγελα!!!! Φιλάκια πολλά , χαρούμενη Πρωτοχρονιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, λοιπόν Πέπη μου, πολλές αδερφές ψυχές έχει μέσα εδώ. Ώστε κι εσύ έτσι με την παλιά χρονιά ε; :)
      Κι εγώ της ίδια λογικής είμαι, και έτσι περνώ τα δύσκολα: με αισιοδοξία και πίστη στο καλύτερο.
      Εύχομαι να έχεις μια πολύ όμορφη χρονιά, γεμάτη με χαρά, αγάπη, όμορφες στιγμές, και υγεία!!!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  6. Με το τραγουδάκι αυτό καλή μου φίλη Ροδούλα όταν ήμουν μικρός δεν του έδινα ιδιαίτερη σημασία.Τώρα πια που μεγάλωσα αρκετά με απασχολεί στη σκέψη, γιατί μου φορτώνει στις πλάτες ένα ακόμα χρονάκι πιο κοντά στην σύνταξη απ' τη ζωή.Μια μέρα όμως είναι οπότε περνάει γρήγορα και μετά ξεχνιέται... με το μυαλό να επανέρχεται σε κείνα που έχουμε να προσφέρουμε, να δώσουμε και να πάρουμε, ακόμα και στα "θέλω" που εξακολουθούν να μας κατατρώνε!Στο τέλος κάθε χρόνου θα συνεχίζουμε να χαρίζουμε πάλι τις ίδιες ευχές, γιατί στον απολογισμό που κάνει η συνείδησή μας θ' ανακαλύπτει κάθε φορά ότι η υγεία, η αγάπη, η ειρήνη, η πίστη, η ελπίδα κι η γαλήνη της ψυχής είναι ανεκτίμητες αξίες!Αυτά λοιπόν εύχομαι να φέρει ο καινούργιος χρόνος σε σένα Ροδούλα μου ατομικά, αλλά και στην οικογένειά σου!Χαίρομαι πολύ που βρέθηκε στο δρόμο μου μια φίλη αποφασιστική, αισιόδοξη, με δυναμισμό κι αρκετό μεράκι!Χρόνια πολλά και να 'στε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Νίκο σε όλα όσα γράφεις έχεις δίκιο. Σ' ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη ευχή σου. Είναι πραγματικά τα σημαντικότερα αυτά που μου εύχεσαι!!
      Εύχομαι κι εγώ σε σένα, να αποκτήσεις ό,τι επιθυμείς -όχι σε ύλη- και να νιώσεις τη γαλήνη και την ησυχία μέσα σου!
      Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχετε, εσύ και η οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  7. Τελικά βλέπω είμαστε πολλές που μας μελαγχολούσε το τραγούδι αυτό, τι να πω είναι και η μελωδία του λίγο συγκινητική ή είμαστε εμείς πολύ ευαίσθητες χαχα :) Ροδούλα μου, σου εύχομαι μέσα απ την καρδιά μου, κάθε επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα (είμαι σίγουρη ότι την έχει ήδη από τη στιγμή που έβαλες την αγάπη σου εκεί μέσα), όρεξη πολύ και φαντασία, ενέργεια, υγεία, αγάπη μόλικη με μέλι και κανέλα, και χαμόγελα αληθινά!! Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!

    Καλή μας χρονιά <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδικές ψυχές παιδί μου! Αυτό είναι!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, με συγκίνησες!!
      Ευχομαι και σε σένα αγαπημένη μου, ό,τι καλύτερο τη νέα χρονιά!!! Όσα επιθυμείς, να τα δεις να πραγματοποιούνται αυτή τη χρονιά. Να είναι γεμάτη με χαρά υγειά και αγάπη, για σένα και το αγοράκι σου!!!
      Φιλιά πολλά πολλά Λύριέλ μου!!

      Διαγραφή
  8. καλημεραααααααααα
    χρόνια πολλά!!!
    καλή χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα!!!
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές!!!
    Καλή χρονιά και σε σένα, ευλογημένη και γεμάτη χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή