Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εδώ!!!

Γεια σας!!!
Εδώ και μέρες, θέλω να μοιραστώ μαζί σας το όμορφο νέο μου, γιατί σας το υποσχέθηκα πριν από καιρό ότι θα το έκανα όταν αυτό συνέβαινε, αλλά ο χρόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Συνειδητοποιώ ότι πάει πάααρα πολύς καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία. Δεν ξέρω καν, αν ασχολείστε με το ιστολόγιό μου. Όμως εγώ, επειδή σας το υποσχέθηκα, την υπόσχεσή μου θα την τηρήσω.
Ξέρετε, αρκετές φορές, έρχομαι εδώ και με αγκαλιάζει η όμορφη αύρα σας. Με αρκετούς από εσάς, τα λέμε στο fb. (αυτό έχει κάνει τη ζημιά να ξέρετε :) ) . Με άλλους όμως, και πολύ αγαπημένους, έχω χαθεί, και στεναχωριέμαι γι' αυτό. Δυστυχώς όμως, δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα...
Αυτή τη φορά όμως, πρέπει να σας πω τα νέα μου.

Θυμάστε που είχε κυκλοφορήσει το νεανικό μου μυθιστόρημα: "Με το χρώμα της αλήθειας" πριν από τρία χρόνια; Αρκετοί το είχατε διαβάσει, και μου στείλατε μηνύματα με πολύ εγκωμιαστική κριτική. Εγώ σας είχα πει τότε να μην τα δημοσιεύσετε και να μην το διαδώσετε, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά με τον εκδοτικό, και έψαχνα άλλον εκδοτικό για να το επανεκδώσω. Σας είχα υποσχεθεί πως, όταν αυτό γινόταν, θα σας ειδοποιούσα.
Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα. Το βιβλίο μου έχει επανεκδοθεί από τις εκδόσεις Δυάς, με τον καινούριο τιτλο: "Με το άρωμα της αγάπης". 

Το βιβλίο αυτό, είναι η δική μου ματιά απέναντι στη ζωή. Κάποιος μου είπε, ότι ενθουσιάστηκε όταν το διάβασε, επειδή επιτέλους, διάβασε ένα βιβλίο που προάγει την κοινωνία μας. Ότι είχε κουραστεί να διαβάζει βιβλία που υποβιβάζουν την κοινωνία και τον άνθρωπο γενικότερα. 
Εγώ λοιπόν αυτό πιστεύω. Ότι μέσα στην τόση σαβούρα που επικρατεί, όσο αφορά στο ήθος και την ποιότητα ψυχής και χαρακτήρα, υπάρχουν και τα διαμάντια. Και δεν είναι λίγα αυτά. Όπως επίσης πιστεύω, πως άνθρωποι που είναι έρμαια του εγωισμού, και της έπαρσης τους, όταν τους δοθεί η ευκαιρία και την αρπάξουν, μπορούν να απαλλαγούν από ό,τι τους ταλαιπωρεί. Μπορούν να "φωτιστούν", και με τη λάμψη τους, να φωτίσουν τον κόσμο μας. 
Ζούμε σε μια απαράδεκτα εγωιστική και κακή κοινωνία ναι, όμως αυτή η κοινωνία, κρύβει μέσα της διαμάντια.

Το βιβλίο μου δεν έχει "πιπεράτες" σκηνές μέσα, ούτε και ασχολείται με τον έρωτα μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Ένα θέμα που μονοπωλεί τη σύγχρονη λογοτεχνία (και που δεν είναι κακό φυσικά). 
Ασχολείται με τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, και συγκεκριμένα της ηρωίδας του, με τους εργοδότες και τους δικούς της ανθρώπους.
Περιγράφει τον αγώνα της για επαγγελματική αποκατάσταση, και στη συνέχεια την εκμετάλλευση από τους εργοδότες της, αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση που ασκείται από το νεαρό αφεντικό της,  όχι μόνο σε αυτήν, αλλά και σε όλες τις συναδέλφισσές της. 
Πραγματεύεται την απόφαση που παίρνει όσο αφορά  ένα πρόβλημα που προκύπτει ξαφνικά, και που δεν είναι καν δικό της. Αυτή ( η απόφασή της) θα τη φέρει  αντιμέτωπη με τον εαυτό της σε ένα μικρό βαθμό, αλλά και με τους δικούς της ανθρώπους σε μεγαλύτερο. 
Και όλα θα ανατραπούν...

Η παρουσίαση του θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο Αίτιον στην Αθήνα, έναν πολύ κουλτουριάρικο χώρο, Δίπλα μου θα έχω δυο εξαιρετικούς ανθρώπους του λογοτεχνικού χώρου για να το παρουσιάσουν. Δυο ανθρώπους που εκτιμώ βαθιά. Εν καιρώ θα τους ομολογήσω :)  

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά, χαρούμενοι και γεμάτοι  υγεία, τόσο εσείς όσο και οι δικοί σας άνθρωποι (γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή). Σας εύχομαι ακόμη, να μπορείτε να βλέπετε τα ωφέλημα για σας, ακόμη και μέσα από τις αναποδιές της ζωής. 
Με την αγάπη μου!!!
Υ.Γ.
Χάρηκα πάρα πολύ την επικοινωνία μου μαζί σας! <3 
Σας αφιερώνω ένα εξαιρετικό μουσικό κομμάτι. Από τα αγαπημένα μου.




10 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου και χάρηκα πολύ με τα νέα σου.
    Πάντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Για να πω την αλήθεια, νόμιζα ότι δε θα έβλεπε κανείς την ανάρτηση μου αυτή, λόγω της μεγάλης μου απουσίας.
      Εύχομαι και σε σένα ό,τι καλύτερο!!!
      Χάρηκα πάρα πολύ την επικοινωνία μας!!

      Διαγραφή
  2. Ροδουλίνι μου, κάθε καλό και σε εσένα προσωπικά και στην πορεία του βιβλίου σου! (Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία!!!)
    Να ξέρεις πως μου λείπεις πολύ από το blogging, αλλά τουλάχιστον καμαρώνω τα "μουσικά αστεράκια" σου στο facebook και σε χαίρομαι!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγάπη μου!!!! Εγώ χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε στο fb, γιατί είσαι από τους ανθρώπους εκείνους που μου έλειπαν, ειλικρινά.
    Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για blogging. Έχω κάνει και για τα μουσικά αστεράκια ιστολόγιο, που όμως, δεν προλαβαίνω με τίποτα να ενημερώνω. Και το θέλω τόσο πολύ!
    Φιλάκια πολλά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροδούλα μου, πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε.... Σ' αποθύμησα και μου έλειψες!!! Χίλια μπράβο για την επανέκδοση του βιβλίου σου, θα το πάρω κι' εγώ. Θέλω πολύ να διαβάσω τις σκέψεις σου. Λόγω της μακρόχρονης απουσίας μου απ' τη γειτονιά, δεν τα ήξερα όλα αυτά. Εύχομαι κάθε επιτυχία και να είναι καλοτάξιδο.
    Πολλά φιλιά και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου!!!!!!!!!!!!
      ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ!!!!
      Τελικά, τώρα καταλαβαίνω το πόσο μου λείπει το blog...
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που με θυμάσαι, αλλά και για τα καλά σου λόγια.
      Θα ήταν τιμή μου να διαβάσεις το βιβλίο μου, ειλικρινά.
      Όταν έλεγα ότι μου λείπουν κάποιοι άνθρωποι, εννοούσα κι εσένα Φιλία μου. Είσαι από τους ανθρώπους που σκέφτομαι πολύ συχνά, και έχω την έγνοια τους, Εύχομαι να είσαι καλά, και δυνατή. <3
      Σου εύχομαι μια πολύ όμορφη εβδομάδα!!!
      Σου στέλνω την αγάπη μου, και μια μεγάλη αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Καλή επιτυχία Ροδούλα μου!
    Καλημερα και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου αγαπημένη, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη.
      Ειλικρινά, με έχετε συγκινήσει που με θυμάστε. Ζητώ συγγνώμη που έχω χαθεί. Και δυστυχώς δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επιστρέψω σύντομα. Κάτι που το θέλω πολύ.
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Ροδούλα μου γλυκιά, αν και με καθυστέρηση, σου εύχομαι από ψυχής τα καλύτερα για το νέο σου βιβλιό!!!Καλο τάξιδο να είναι και μα μαγέψει!!! Θα φροντίσω να το διαβάσω με την πρώτη ευκαιρία!!! Μπράβο σου κοριτσάκι μου και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Θα χαρώ ειλικρινά, να διαβάσεις το βιβλίο μου. Νομίζω ότι θα σου αρέσει.
      Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή σου. Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!
      Σου εύχομαι όμορφα και ευλογημένα Χριστούγεννα. (αν και θα τα ξαναπούμε για τις ευχές)

      Διαγραφή