Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


                               Τα λόγια είναι περιττά, αφού το  βίντεο τα λέει όλα.

21 σχόλια:

  1. Δυο κοινωνίκές ομάδες αγαπώ πάαααρα πολύ. Τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
    Βλέποντας αυτό το βιντεάκι, ένιωσα θλίψη αρχικά και στην εξέλιξη της ιστορίας η θλίψη μου αντικαταστάθηκε με μια γλυκιά χαρά.
    Ας δείχνουμε στους ηλικιωμένους ανθρώπους που μας περιβάλλουν την απαραίτητη αγάπη και ειδικά την προσοχή που τους αξίζει! Πραγματικά δεν μπορώ με λόγια να εκφράσω αυτά που θέλω να πω, γιατί η αγάπη δεν εκφράζεται με λόγια.
    Καλή εβδομάδα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστικό!!! Καλώς σε βρήκα Ροδούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είχα δει πριν δυο χρόνια, Ροδούλα μου σε ένα σεμινάριο και συγκινήθηκα πολύ. Σήμερα ακόμη παραπάνω μιας και ο παππούς μου είναι σε μια τέτοια παρόμοια κατάσταση. Νιώθω πολύ θλίψη για τους ηλικιωμένους γενικά και μακάρι να έχουν όλοι κάποιο να τους αγαπά και να τους φροντίζει και να μην τους πετάνε από 'δω κι από κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mεγάλο το μάθημα,το δίδαγμα από αυτό το βίντεο Ροδούλα.Νομίζω ότι πρέπει να το δουν όλοι.
    Την αγάπη μου και τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!
    Με έκανε να θέλω να ήταν ο πατέρας μου εδώ και να του έλεγα ότι τον αγαπώ!!! Δεν πρόλαβα!!!!



    Υ.Γ
    Ο λογιστής του βιβλιοπωλείου στο Χαλάνδρι που μου παρήγγειλε το βιβλίο είναι και κουμπάρος της κόρης μου. Μου ζήτησε αν μπορούσε να μου το δώσει το Σάββατο στο παρτάκι που θα κάνουμε για τα 3 χρόνια του εγγονού μου. Ήθελε λέει να το διαβάσει κι αυτός. Του το επέτρεψα. Οπότε θα το έχω στα χέρια μου το Σάββατο και μάλιστα σε γιορταστική ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..μ' εκανε να νοσταλγησω παλι τον παππου μου και τη γιαγια μου...

    αυτο το βιντεακι πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας, για να εχουμε λιγη υπομονη και αγαπη παραπανω με τα ηλικιωμενα ατομα...

    καλημέρα Ροδουλα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ήρθες Μαρί!!!!
    Είναι πράγματι συγκλονιστικό το βίντεο αυτό.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντρη μου, δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λες. Επικρατεί αυτή η σκληρή στάση απέναντι στους ηλικιωμένους, που το μόνο που ζητάνε είναι λίγη προσοχή και η αγάπη μας. Ένα χάδι, ένα γλυκό λόγο, μια αγκαλιά. Τι στοιχίζει; Τίποτα, ίσα ίσα, αυτό που παίρνουμε εμείς ωφελεί στο πολλαπλάσιο τις ψυχές μας, και την ψυχική μας ισορροπία γενικότερα.
    Τώρα αν κάποιοι ηλικιωμένοι είναι και λίγο γκρινιάριδες; Ε, δε βαριέσαι, δεν πειράζει. Ακόμα και αυτοί έχουν τόσα να μας μάθουν.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυαγαπημένο μου δρομάκι, τιμή μου που με επισκέπτεσαι!
    Κι εγώ έτσι πιστεύω, ότι πρέπει να το δουν όλοι αυτό το βιντεάκι. Μπορεί να είναι μικρό σε διάρκεια, αλλά το μήνυμα του είναι ηχηρό.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι και σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
    Υ.Γ. Εμένα με έκανε να θέλω να πάω μια ώρα γρηγορότερα στην Κύπρο, για να σφικταγκαλιάσω τη γιαγιάκα μου, που φέτος έκλεισε τα 90! Μου λείπει πολύ αυτή η επαφή, αλλά κάθε καλοκαίρι προσπαθώ να αναπληρώσω τους 11 μήνες αποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ Χριστόφορε μου, λυπάμαι πολύ που δεν πρόλαβες να πεις στον πατέρα σου, όσα θα ήθελες να του πεις!
    Εμένα ο δικός μου ο μπαμπάς ήταν κάπως αυστηρός όταν ήμουνα μικρή, και όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, παρόλο που είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Αυτό με έχει μπλοκάρει εμένα, και παρόλο που τον αγαπώ πάααρα πολύ, δυσκολεύομαι να του πω ότι τον ΑΓΑΠΩ. Μήπως φέτος μου βγει. Με τη στάση μου βέβαια του το δείχνω, αλλά δεν του το έχω πει ποτέ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ. ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!!
    Υ.Γ.
    Μου φαίνεται πως η Αννούλα θα αποκτήσει και ενήλικες αναγνώστες χαχα. Θα δεις όμως ότι κάνει και γι' αυτούς! Χάρηκα πολύ που ήθελε να το διαβάσει και ο κουμπάρος της κόρης σου. Εύχομαι να σου κρατήσει όμορφη συντροφιά όση ώρα τη διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Ηλία μου. Έτσι είναι όπως τα λες. Κι εμένα με έκανε να νοσταλγήσω την αγαπημένη μου γιαγιάκα. Ανυπομονώ να τη δω το καλοκαίρι.
    Εγώ πραγματικά αν δε δούλευα με παιδάκια, θα ήθελα να δουλεύω με ηλικιωμένους. Τους αγαπώ πολύ.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ Ροδούλα μου πάρα πολύ ωραίο το βιντεάκι! Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές έχω σκεφτεί κι εγώ ότι δεν δείχνω και πολλή αγάπη στη γιαγιά, μιας και μένουμε μακρυά. Ενα τηλέφωνο αρκεί γι' αυτούς τους ανθρώπους και το εκτιμούν τόσο πολύ! Να' σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπλά υπέροχο..
    Όντως δεν υπάρχουν λόγια..
    Να είσαι καλά Ροδούλα μου..
    Σε φιλώ με πολύ αγάπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ροδουλα καλώς σε βρήκα,μου άρεσε πάρα πολύ το βιντεάκι και δε σου κρύβω πως συγκινήθηκα όταν το είδα.Σχετικά με αυτά που γράφεις για τον πατέρα σου ήταν σα να διάβαζα για τον δικό μου πατέρα που δυστυχώς τον έχασα χωρίς να προλάβω και'γω να του πω πόσο τον αγαπούσα για τον λόγο που δεν το κάνεις και'συ τώρα γι'αυτό αν θέλεις μια φιλική συμβουλή μην το αφήνεις για φέτος όπως λες αλλά κάντο σήμερα κιόλας,μπορεί να εκπλαγείς όταν θα διαπιστώσεις πόσο πολύ θα ήθελε και ο πατέρας σου να το ακούσει από το στόμα σου.Κάντο και είμαι σίγουρη ότι θα αισθανθείς υπέροχα...φιλιά...

    Sophie...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Lonely μου γεια σου! Τις χαίρομαι πολύ τις επισκέψεις σου!!!
    Ναι κι εγώ έχω συγκινηθεί πάρα πολύ με αυτό το βίντεο, και χαίρομαι που το ανακάλυψα και το ανάρτησα. Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, περικλείεται μια ζωή.
    Και πράγματι τα λόγια είναι τόσο φτωχά. Πάντα τα λόγια είναι ανίσχυρα για να εκφράσουν δυνατά συναισθήματα όπως της ΑΓΑΠΗΣ!
    Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά lonely mou, σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!!!
    Καλό σου απόγευμα, με την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευγενία μου καλώς ήρθες!!! Πόσο χάρηκα που σε είδα!
    Κι εγώ ανυπομονώ να πάω Κύπρο 4 Αυγούστου για να αγκαλιάσω τη γιαγιάκα μου. Έχει σπάσει και το ποδαράκι της εδώ κι ένα μήνα, και νιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ να τη δω ακόμη. Ευτυχώς είναι καλύτερα, γιατί φοβήθηκα για τα χειρότερα σε κάποια φάση, και έτσι θα τα καταφέρω να την αγκαλιάσω ξανά.
    Καλο απόγευμα με πολλά πολλά φιλιά από εμένα και στις δυο σας! Θα περάσω αργότερα, γιατί τώρα θα τελειώσω με τα σχόλια και θα πάω να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι. Τις βαριέμαι τις δουλειές του σπιτιού, αλλά τι να κάνουμε, δε γίνεται αλλιώς χαχαχα. Για να μην είμαι άδικη, τις μοιραζόμαστε όλοι στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Sofie μου καλωσήλθες στο σπιτάκι μου. Χάρηκα πολύ που σε είδα!!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όλο αγάπη συμβουλή σου. Η αλήθεια είναι ότι με έβαλε σε σκέψη, (μπορεί και να το κάνω όμως γιατί είμαι απρόβλεπτη εγώ. Από την άλλη, με τον μπαμπά μου μας χωρίζει και η απόσταση Αθήνας-Λευκωσίας, και πιστεύω ότι αυτά είναι καλύτερα να λέγονται από κοντά. Και πάλι όμως δεν ξέρω, ίσως και από το τηλέφωνο η δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ να είναι η ίδια. Το σκέφτομαι πάντως.
    Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ ειλικρινά.
    Καλό απόγευμα να έχεις!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ενα τοοοσο μικρο βιντεακι ποοοοσα πολλα μπορει να μας πει.... να μην ξεχναμε ποτε τους δικους μας,να εχουμε υπομονη οταν χρειαζεται,να τους αγαπαμε.. εκεινοι μας δημιουργησαν!!!!!!!!!!!!! εκεινοι εδωσαν την ζωη τους για μας!!! υπεροχο Ροδουλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι Μαρία μου, εκπληκτικό βιντεάκι και δίνει ένα εξαιρετικό μάθημα ζωής.
    χαίρομαι που σου άρεσε!
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή