Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Με βραβειάκι θα ασχοληθώ σήμερα!

Όταν παίρνω ένα βραβείο χαίρομαι να σας πω την αλήθεια!! Χαίρομαι, γιατί αυτού του τύπου τα βραβεία που πάνε αλυσιδωτά από τον έναν   blogger στον άλλον, έχω την εντύπωση ότι μας φέρνουν πιο κοντά. Μας βοηθάνε να γνωριστούμε μεταξύ μας.
Ευχαριστώ πολύ την Παρασκευή, έναν γλυκύτατο άνθρωπο που γνώρισα πρόσφατα μέσα από μια ομάδα με μανούλες στο  fb, και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, για την τιμή που μου έκανε.
Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, και αυτό είναι και το ωραίο μέρος του, θα πρέπει να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις:
Πάμε λοιπόν!!
Γιατί ξεκινήσατε το blog;
Όπως έχω ξαναπεί, το ιστολόγιό μου, το έκανα αρχικά (χαχα θυμάμαι ακόμη την πρώτη μέρα που το έφτιαξα και δεν ήξερα πού παν τα τέσσερα) για να συστήσω το παιδικό μου μυθιστόρημα "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" σε περισσότερο κόσμο. Φυσικά, αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, γιατί στη συνέχεια, και πολύ σύντομα, μετατράπηκε σε έναν πολύ αγαπημένο μου χώρο επικοινωνίας, με αδελφές ψυχές.
2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Νομίζω η ερώτηση θα εννοεί το blogging ε; Οπότε, ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι, όταν διαβάζω σχόλια που νιώθω ότι είναι γεμάτα αγάπη, αληθινή αγάπη, από φίλες και φίλους bloggers
 3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Χμμμ Νομίζω ότι με την επικοινωνία αυτή, ενθαρρύνεται ο κάτοχος του κάθε blog, και γίνεται πιο ενεργός. Γενικότερα αυτό το πάρε-δώσε, βοηθά τους bloggers να συνεχίσουν.
4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Δεν έχω ένα συγκεκριμένο θέμα που καλύπτω μέσα από το ιστολόγιό μου. Γενικότερα, γράφω τις σκέψεις και τις απόψεις μου γύρω από τη ζωή, και οπωσδήποτε, κάθε μου ανάρτηση συνοδεύεται από ένα μουσικό κομμάτι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπορώ να κλείσω μια ανάρτηση, χωρίς να αφιερώσω ένα μουσικό κομμάτι στους ηλεκτρονικούς μου φίλους.
5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
 Αυτό είναι το πιο θετικό του blogging. Έχω δημιουργήσει φιλική σχέση με αρκετά άτομα, και έχω γνωρίσει μερικά και από κοντά. Το ευχάριστο είναι, ότι πέρα από μια δυο περιπτώσεις, οι υπόλοιποι bloggers ήταν ακριβώς έτσι, όπως τους σκιαγράφησα μέσα από την ηλεκτρονική μας επικοινωνία, και πλέον, έχουμε πολύ καλές σχέσεις και εκτός blog. 
6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Αχ δεν μπορώ καθόλου να δω το ιστολόγιό μου σε δυο χρόνια από τώρα. Ο λόγος, επειδή αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο είμαι τόσο πιεσμένη χρονικά, που δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να το κρατήσω ενεργό... Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί.
7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
Πιστεύω ότι είμαι αρκετά επικοινωνιακή, και προσιτή. Νομίζω ακόμη, ότι μπορώ να μοιραστώ τις βαθύτερες σκέψεις μου με τρόπο σαφή και κατανοητό, έτσι ώστε να φτάσουν μέχρι τις αδερφές ψυχές μου ολοκάθαρες.
8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Δυστυχώς πολύ λίγο, ίσως τον λιγότερο, από τότε που το ξεκίνησα... Το είπα, είναι κάτι που με στεναχωρεί αυτό...
9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Είτε από κάτι που διάβασα, είτε από κάτι που με απασχολεί, είτε από κάτι που μου συνέβει και θέλω να το μοιραστώ.
10) Ευχές για τον αναγνώστη.
Εύχομαι ο κάθε αναγνώστης να χρησιμοποιεί το ιστολόγιό του προς όφελος δικό του, αλλά και των φίλων του. Να "γευτεί" από αυτό ό,τι καλύτερο, και να καταφέρει μέσα από την ηλεκτρονική του επικοινωνία με άλλους  bloggers, να γεμίσει χαρά, και γιατί όχι, να αποκτήσει αληθινούς φίλους που θα τον νοιάζονται και θα είναι δίπλα του όταν τους χρειαστεί. Αυτό θα ήταν ό,τι καλύτερο για μένα.
Επειδή οι περισσότεροι bloggers το έχετε πάρει αυτό το βραβείο, και επειδή δε γνωρίζω αρκετά  ιστολόγια με πολύ λίγα μέλη, το παραχωρώ σε όποιον επιθυμεί να το πάρει.
Σας εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα!!


2 σχόλια:

  1. Τί κεραμίδα ήταν αυτή?
    "δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να το κρατήσω ενεργό"
    Το καλό που σου θέλω, Ροδουλίνι μου, κράτησέ το ενεργό, χωρίς να έχεις όμως το άγχος του, ξέρεις, πού και πού κάνε καμιά εμφάνιση, δίνε το στίγμα σου, γιατί εκτός από την αγάπη που εισπράττεις από φίλους bloggers, θα γνωρίσεις και την άλλη πλευρά: Αυτή της απειλής!!!
    ==Ελπίζω να μη σε τρομοκράτησα!!!==
    ;-) χαχα!
    Ροδουλίνι μου, γλυκό, συγχαρητήρια για το βραβείο και για τις ειλικρινέστατες και μες τη γλύκα απαντήσεις σου!
    Σου αξίζουν όλα τα βραβεία του κόσμου!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχααα Γιάννα μου. Αφού είναι η αλήθεια καλέ. Δε βρίσκω τον χρόνο που θα ήθελα για να κάνω αναρτήσεις, μα ουτε και για επισκέψεις. Και αυτός που βρίσκω είναι "κλεψιμιός" χαχαχααα
    Στεναχωριέμαι η αλήθεια γι' αυτό. Στεναχωριέμαι και που μείναμε τρεις και ο κούκος, παρόλο που αυτό το μαρτυριάρικο πράγμα το "Β" μου λέει ότι διαβάζουν πάρα πολλοί τις αναρτήσεις μου, κάτι που με ευχαριστεί, αλλά εγώ νιώθω πως μόνη μου μιλώ και μόνη μου τ' ακούω. Εντάξει μαζί με σένα Γιάννα μου, και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σου. Με γλυκαίνεις κάθε φορά, να το ξέρεις.
    Φιλάκια πολλά αγαπημένο μου και ευαίσθητο κοριτσάκι!!!
    Να είσαι πάντα καλά!!
    Φιλάκια πάααααααααααααμπολα
    Και να μου το θυμηθείς. Κάποια στιγμή θα την κάνω την υπέρβαση, και θα μπω στο πλοίο για να έρθω να σε δω και από κοντά!!! Μην ακούω ΩΧ! Την πάτησα, θά' ρθει!!!!!!!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή