Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Παίζω και στο blog μου!!!!!

Η καλή μου διαδικτυακή φίλη Βαλεντίνα, από το "στο δικό μου υπέροχο κόσμο", μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω  μέρος σε αυτό το παιχνίδι. Βαλεντίνα μου σε ευχαριστώ πάααρα πολύ!!!
Το παιχνίδι λοιπόν στο οποίο παίρνω μέρος, είναι το παιχνίδι των 7;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Απορία ε; Θα σας το εξηγήσω αμέσως. Είναι πολύ απλό. Θα πρέπει, να κάνω μια αναδρομή στις αναρτήσεις μου, από την αρχή της διαδικτυακής μου πορείας, μέχρι σήμερα, και να βρώ επτά αναρτήσεις, στις οποίες θα δώσω διάφορους -προκαθορισμένους από το παιχνίδι- τίτλους.
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να κάνω την επιλογή, και κάποιες φορές, ήμουνα ανάμεσα σε δυο και τρεις αναρτήσεις, αλλά τελικά κατέληξα στις πιο κάτω: (Με λίγα λόγια εδώ ξεκινώ το παιχνίδι)

Η πιο όμορφη ανάρτηση
Εδώ ήμουν ανάμεσα σε δυο, αλλά κατέληξα στην ανάρτηση "Καλό Σαββατοκύριακο με γλυκές κουβεντούλες".

Χάρηκα πάρα πολύ που γλύκανε κι εσάς η συγκεκριμένη ανάρτηση. Είναι όμως να μη σε γλυκαίνουν  τέτοιες κουβεντούλες;

Η πιο δημοφιλής ανάρτηση η: "Καλό καλοκαίρι σε όλους "

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με συγκινήσατε με τα πολλάααα σας σχόλια, στην τελευταία ανάρτησή μου-που την έκαναν και την πιο δημοφιλή- πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Έφυγα με τη βαλίτσα μου, την οικογένειά μου, και μια μεγάλη αγκαλιά ευχές. Τις δικές σας ευχές!!! Σας ευχαριστώ πάαααρα πολύ αγαπημένοι μου φίλοι.

Πιο χρήσιμη ανάρτηση
Σαν πιο χρήσιμη, θεωρώ την ανάρτηση: "Η δύναμη του εκπαιδευτικού".

 Αν ο  καθένας που ασχολείται με παιδάκια, συμμερίζεται τον εννιάλογό μου, τότε σίγουρα τα παιδάκια που είναι στα χέρια του, είναι ευτυχισμένα!

Η ανάρτηση που με έκανε περήφανη είναι: "Αυτά τα λατρεμένα εφηβάκια".





Όταν δειλά-δειλά αποφάσισα να σας παρουσιάσω ένα απόσπασμα από το εφηβικό μυθιστόρημα που μόλις τελείωσα, δεν περίμενα να το υποδεχτείτε τόσο ζεστά. Με τα σχόλιά σας, ένιωσα μεγάλη αισιοδοξία. Η αγωνία μου βέβαια καλά κρατεί ακόμη, γιατί το "παιδάκι" μου, βρίσκεται στον ψυχογιό, κι εγώ περιμένω πώς και πώς για να δω τι θα γίνει. Βέβαια, μη νομίζετε, επειδή εγώ πιστεύω σε αυτό, αν η απάντηση είναι αρνητική, θα το στείλω αλλού.  Είμαι μια εγώ. Εξάλλου και με την Αννούλα το ίδιο έγινε. Πίστευα σε αυτήν, και την έστειλα σε διάφορους εκδοτικούς, μέχρι που ω! τι ευτυχία!!! την εμπιστεύθηκε ο Κέδρος, και καλά έκανε.

Ως αμφιλεγόμενη ανάρτηση, θεωρώ την: "Έτσι, γιατί εμείς οι Έλληνες εξακολουθούμε να αξίζουμε!!"

Την επέλεξα ως αμφιλεγόμενη 1ον γιατί δεν ήξερα ποια άλλη να επιλέξω (χαχαχα) και 2ον, γιατί το είδος αυτής της μουσικής, δεν είναι τόσο οικείο σε όλους μας. Σε άλλους ακούγεται ουράνια, και σε άλλους μη μουσική.

Η ανάρτηση που δεν της δόθηκε η απαραίτητη προσοχή:
"Η ταμπέλα του κακού παιδιού"

Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα μοιραζόμουνα μαζί σας αυτή την ανάρτηση, και τελικά δεν ξέρω αν την μοιράστηκα, γιατί είχε ΜΗΔΕΝ σχόλια. Βέβαια ήμουνα στην αρχή τότε, και δεν είχα και πολλούς φίλους, οπότε της δίνω μια δεύτερη ευκαιρία. Ε; τι λέτε, δεν συμφωνείτε μαζί μου;

Τέλος, η ανάρτηση που με ξάφνιασε με την επιτυχία της, είναι η:
"Ψηφίζω ΑΓΑΠΗ!!!"


Ήταν το δεύτερο τραγούδι που επιχειρούσα να αναρτήσω, -ντρεπόμουνα κιόλας την προβολή-  αλλά σκέφτηκα ότι, για φίλους στο σπίτι τραγουδώ, γιατί όχι και εδώ; Ήθελα μέσα από αυτό το τραγούδι να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, γύρω από τους "περιθωριακούς" συνανθρώπους μας. Με εκπλήξατε ευχάριστα με την ανταπόκρισή σας, και μου δείξατε για άλλη μια φορά πόσο ταιριάζουμε σε ιδέες και συναισθήματα. Σας ευχαριστώ!

Κάπου εδώ τελείωσα, και είναι ώρα τώρα να δώσω τη σκυτάλη σε πέντε φίλους, όπως ορίζουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Ουφ άλλη δυσκολία, γιατί μου είστε όλοι τόσο αγαπητοί. Λέτε να κλείσω τα μάτια και να δείχνω με το δάχτυλο κάποιον φίλο, όπως έκανα μικρή με τα παραμύθια που διάβαζα; (Επειδή μου άρεσαν όλα, πήγαινα στα περιεχόμενα, έκλεινα τα μάτια, και όποιο διάλεγα με το δάχτυλο, εκείνο διάβαζα, και συνέχιζα μέχρι να τα διαβάσω όλα)χαχαχα.
Όχι όμως, θα διαλέξω αυτά που θα μιλήσουν πρώτα στο μυαλό μου.
Λοιπόοοοον προσκαλώ τους:

Μαρία: http://karamela-ok.blogspot.com/
Ρένα: http://rena-wwwrena.blogspot.com/
Έλενα: http://syntageskardias.blogspot.com/
Νατάσα: http://neverland-natasa.blogspot.com/
Φανή: http://fanypap.blogspot.com/

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!









17 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλη μου Ροδούλα...Να έχεις μια ευχάριστη βδομάδα!Χαίρομαι που έπαιξες μαζί μας...Έκανες άψογη επιλογή,μας θύμισες υπέροχες αναρτήσεις...Και μέσα σ'αυτές τις υπέροχες βάζω και τη "η ταμπέλα του κακού παιδιού".
    Να ευχηθώ να είναι καλότυχο το "παιδάκι σου"...Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααααααχ Ροδουλα μου!!! και στην τυχη να εβγαινε το ονομα μου παλι θα με συγκινουσε!! αυτα τα 'μικρα' της ζωης (οπως το να σε προσκαλεσουν για ενα παιχνιδι)ειναι αυτα που με ενθουσιαζουν τοοοοοσο πολυ!!!! σε ευχαριστω πολυ για την προσκληση και θα παιξω σιγουρα και συντομα! ολες οι αναρτησεις ου διαλεξες ειναι πολυ ομορφες!και οντως ''η ταμπελα του κακου παιδιου' δεν την εχω διαβασει ουτε εγω, μαλλον επειδη δεν ειχαμε βρεθει ακομα. παω να την διαβασω αμεσως :) καλη σου μερα και καλη εβδομαδα!και να ξερεις οτι εισαι η αιτια που θα ξεκινησει η εβδομαδα με ενθουσιασμο και χαρα :))))) φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδούλα μου σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες, με συγκίνησες πραγματικά.Ειλικρινά δεν το περίμενα.Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι μικρούλι μη φανταστείς πολύ μεγάλο να εγώ δεν έχω προλάβει να φτάσω τις επτά αναρτήσεις έχω μόνο τέσσερις.Προφανώς δεν σκέφτηκες οτι τόσο καιρό μπορεί να σου άφηνα σχολιάκια αλλά ήμουν ''άστεγη'' και ''ανώνυμη''χα χα χα...Τι μπορώ να κάνω;Καμιά ιδέα;Μάλλον θα πρέπει να προτείνεις κάποια άλλη κοπέλα προς το παρόν (έλεγξε πρώτα να έχει πάνω από επτά αναρτήσεις)χα χα και όταν τις φτάσω και εγώ πάλι εδώ είμαστε εντάξει Ροδούλα μου;Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τη σκέψη το εκτιμώ ιδιαίτερα...Καλό βράδυ φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένη μου διαδικτυακή φίλη Βαλεντίνα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι, που μου έδωσες την ευκαιρία να παίξω σ' αυτό το παιχνίδι. Το διασκέδασα -παρόλο που μου "έφαγε" αρκετό χρόνο-. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι επιλογές που έκανα. Η αλήθεια είναι, ότι ειδικά αυτή με τον καλό εκπαιδευτικό σκεφτόμουν να την ξανα-αναρτήσω, γιατί τότε που το πρωτοέκανα, είχα ελάχιστους φίλους. Οπότε το παιχνίδι μου έδωσε την ευκαιρία, όπως και με την ταμπέλα του "κακού" παιδιού.
    Να είσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ αγαπημένη μου Βαλεντίνα και
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαλεντίνα μου, φυσικά εννοούσα
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! (Χαχαχαχα ωραία είμαι όμως)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένη μου Μαρία,
    χαίρομαι που υποδέχτηκες την πρόσκληση τόσο ζεστά. Κι εγώ εχθές, χάρηκα σαν παιδάκι χαχαχα.
    Με συγκίνησες που σχολίασες την ανάρτηση με το "κακό" παιδί. Πιστεύω ότι είναι ένα σοβαρό θέμα, και θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω αυτό το αθώο παράπτωμα που κάνουν τόσο συχνά γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί.
    Σου εύχομαι να το απολαύσεις, παρόλο που θα σου "φάει" αρκετό χρόνο.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!! (Πάλι πήγα να γράψω Καλό Σαββατοκύριακο χαχαχα)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Ακόμη γελάω Σόφη μου!!! Αφού με ρωτούσε ο Γιάννης και η Μαρία τι έπαθα και γελάω χαχαχα
    Μα καλά πώς και δεν το παρατήρησα αυτό, αγαπημένη μου Σόφη;
    Έχεις δίκαιο, θα πρέπει να δώσω τη σκυτάλη σε κάποια άλλη φίλη. Λυπάμαι πολύ Σόφη μου, με συγχωρείς.
    Μια μεγάααααααααααλη αγκαλιά και δυο γλυκά φιλάκια!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ροδούλα μου μας θύμισες υπέροχες αναρτήσεις σου, γεμάτες συναίσθημα και αγάπη!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, είναι η 6η που παίρνουμε για αυτό το παιχνίδι, και ειλικρινά ντρέπομαι πάρα πολύ που ακόμα δεν έχουμε παίξει, αλλά βλέπεις είμαστε 7 (ζωή να χουμε χα χα χαα) που γράφουμε στο blog μας και είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα!
    Θα τα καταφέρουμε όμως, που θα πάει?
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ που με σκέφτηκες!!!!!!!!!!
    Θα παίξω σύντομα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ροδούλα μου γλυκειά σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλείς στο παιχνίδι!!!!! Πολύ σύντομα θα παίξω.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ροδούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ που με διάλεξες... φυσικά και θα παίξω, (είμαι παιχνιδιάρα...),σύντομα.Συμφωνώ με την επιλογή σου, αν κι εγώ σε ανακάλυψα στα τελευταία σου θέματα. φιλάκια ποοολλλάαάάά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου Ροδούλα! Πρώτη φορά, με αφορμή το παιχνίδι, είδα τα βιντεάκια που τραγουδάς και ειλικρινά έχω καταχαρεί! Ειδικά το "καλό καλοκαίρι σε όλους" μου άρεσε τρελά! Όχι μόνο η φωνή σου, η κιθάρα σου και το χαρούμενο ταμπεραμέντο σου, αλλά και η ιδέα σου και το θάρρος να αναρτήσεις αυτά τα βιντεάκια! Μπράβο σου κοριτσάρα, είμαι στην αμερική και τραγούδησες μέσα στο σπίτι μου :) Ηταν τόσο cool αυτό που έκανες, μου έφτιαξες τη διάθεση.
    Φιλάκια πολλά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελενάκι μου γλυκό, η αλήθεια είναι, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση πέρνει λίγο χρόνο, οπότε λίγο δύσκολο το βλέπω με τις... επτά σας, εκτός και αν πες και πες εμείς, στην έβδομη πρόσκληση να σας παρασύρουμε (χαχαχαχα), Πέρα από τα αστεία όμως, χρειάζεται συντονισμός, κάτι που βλέπω λιγάκι δύσκολο με επτά συνμπλόγκερς, ειδικά αν η επικοινωνία είναι μόνο μέσα από το διαδίκτυο.
    Να είστε ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ και να έχετε μια ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ελενάκι μου!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη σε σκεφτώ από τις πρώτες αγαπημένη μου Ρένα! Είσαι από τους πρώτους ανθρώπους (τέταρτο μέλος μου), με τους οποίους βαδίζω παρέα μεσα σε αυτό τον ωραίο ήλεκτρονικό κόσμο που βρίσκομαι, εδώ και πέντε μήντες!
    Νομίζω ότι θα σου αρέσει το παιχνίδι, λίγο μπελαλίδικο μεν, αλλά ωραίο!!!
    Καλή Εβδομάδα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γλυκιά μου Φανή, είσαι από τους πολύ αγαπηνένους μου διαδικτυακούς φίλους, το όνομά σου, ήρθε αβίαστα στο μυαλό μου.
    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με μεγάλη χαρά σε υποδέχομαι Lyriel!!
    Ε, βέβαια, μόνο ένας άνθρωπος με τη δική μου τρέλλα θα έκανε κάτι τέτοιο χαχαχα. Η αλήθεια είναι, ότι αν δεν ντρεπόμουνα επειδή δεν με γνωρίζετε από κοντά, θα έκανα καθημερινά αναρτήσεις τέτοιου τύπου, αφού στο σπίτι καθημερινά πρωταγωνιστεί η κιθάρα. Παίζουμε κλασσικά κομμάτια, αλλά και τραγουδάμε όλοι!! (μπαμπάς μαμά(εγώ δηλ) και κόρες. Μήπως σκέφτηκες: "Ωχ οι καημένοι οι γείτονες" χαχαχα
    Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ για το τόσο όμορφο σχόλιό σου. Με έκανες και ντράπηκα
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή