Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Όταν μας πιάνουν οι ευαισθησίες

Καλημέρα σε όλους!!!! (κοριτσάκια-αγοράκια)
Εχθές, ήμασταν χαλαροί σπίτι, αφού τέλος οι εξετάσεις!!!!
Πήρα λοιπόν με την ευτυχή Σταυρούλα -λόγω σχολικής παύσης!-  τη σακούλα με τα καλοκαιρινά ρούχα, και την πήγαμε στο χαμόγελο του παιδιού. Έχουμε ένα στην περιοχή μας. Κάθε χρόνο, ό,τι ρούχα δεν κάνουν στα κορίτσια, και είναι σε άριστη κατάσταση, τα πάω εκεί.
Όπως κάθε φορά, ήταν στην αυλή καμιά δεκαριά παιδάκια (τα υπόλοιπα μάλλον φεύγουν τα σαββατοκύριακα) και παίζανε ήρεμα και όμορφα στον προαύλιο χώρο. του ειδικά διαμορφωμένου κτηρίου.
Μια καλή κυρία, μικρή σε ηλικία, ήρθε όπως κάθε χρονιά,και με το χαμόγελο στο στόμα και τη γλυκιά φωνή της, μου είπε: "Περιμένετε" και μου άνοιξε την γκαραζόπορτα για να περάσω. Έκανα με το αυτοκίνητο το γύρω της αυλής, και πάρκαρα ακριβώς έξω από την είσοδο, για να μπορέσω να μεταφέρω τη μαύρη σακούλα. Στον μεγάλο χώρο υποδοχής, ήταν άλλα δυο αγοράκια, που παρακολουθούσαν μια ταινία. Το ένα, που πρέπει να ήταν γύρω στα 11, είχε σπασμένο το ποδαράκι του, και το άλλο, γύρω στα 7, του έκανε μάλλον παρέα.
Αφού τηρήσαμε την τυπική διαδικασία, έγραψε δηλαδή η γλυκιά αυτή κυρία σε χαρτί τι παρέλαβε, και μου έδωσε το αντίγραφο, της είπα αυτό που παίζει στο μυαλό μου εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά λόγω ρουτίνας συνεχώς το ανέβαλλα. Ότι δηλαδή, θα ήθελα να κάνω μουσική στα παιδιά του σπιτιού - σε όσα το θέλουν-, και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε και μια χορωδία. Ονειρεύομαι και άλλα με το μυαλό μου, τόσα, που όταν τα σκέφτομαι νιώθω τον ίδιο εκείνο ενθουσιασμό που με πιάνει, όταν πρωτοσυλλαμβάνω μια ιδέα για κάτι καινούριο που θα γράψω, είτε σε μουσική, είτε σε κείμενο.
Μένω όμως σε αυτό που ήδη ανέφερα. Τα υπόλοιπα σιγά-σιγά, αν με το καλό ξεκινήσουμε.
Η ιδέα άρεσε στην γλυκιά αυτή κυρία, (μα τι χαζή που είμαι, να μη ρωτήσω το όνομά της) και μου έδωσε το τηλέφωνο της υπεύθυνης για να επικοινωνήσω μαζί της από Δευτέρα.
Δε νομίζω να μου αρνηθεί. Και όταν με το καλό ξεκινήσουμε είμαι μια εγώ... Θα πάω και στο ΝΑΚΑ,  -αφού ήδη έχουμε συνεργασία-, και θα ζητήσω κρουστά μουσικά όργανα για αρχή. Τι στο καλό, δε θα μας χαρίσουν; και ε ρε  τι έχουμε να κάνουμε με τα παιδάκια!!!! Μόνο που το σκέφτομαι κατασυγκινούμε. 
Ανυπομονώ κιόλας να έρθει η Δευτέρα.
Καλό σας τριήμερο|!!!

18 σχόλια:

  1. Ροδούλα μου, να σε έχει ο Θεός καλά. Με συγκίνησες πάρα πολύ. Ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο αυτό που σκέφτηκες,χίλια μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Άντρη μου. Χαίρομαι πολύ την παρουσία σου.
    Ναι, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τα παιδιά, ειδικά όσα έχουν ανάγκη την αγάπη και τη στήριξή μας. Αυτά ξεχωρίζω και στο σχολείο. Δυστυχώς την έλλειψη αγάπης δεν την έχουν μόνο τα εγκαταλειμμένα παιδιά.
    Καλή σου εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Ρένα μου, αλλά πραγματικά νιώθω ότι είναι καθήκον μου και τίποτα παραπάνω. Άργησα μάλιστα, μη σου πω. Εύχομαι μόνο να μην μου αρνηθούν, που δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ροδούλα, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου! Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα, με διάθεση και όρεξη για προσφορά στα παιδιά, που τόσο την έχουν ανάγκη...
    Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να προβάλλονται, για να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους και ιδίως για εμάς που έχουμε άμεση σχέση με τα παιδιά. Τα "Παιδικά Χαμόγελα" επικροτούν την προσπάθειά σου και είναι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!!!
    Φιλικά,
    Αντώνης Κρασάκης(εκπαιδευτικός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντώνη καλωσήλθες!!!
    Με τιμά η παρουσία σου!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και για την απλόχερη διάθεση βοήθεια σου. Να είσαι σίγουρος, ότι εάν χρειαστώ ό,τιδήποτε δε θα διστάσω.
    Αυτό που θα τολμούσα να ζητήσω, μιας και είσαι εκπαιδευτικός, είναι το να μιλήσεις για το βιβλίο μου "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" στα παιδιά. Και στο ζητώ έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να διαβαστεί από τα παιδιά και όχι μόνο. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες γι' αυτό, πατώντας πάνω στο εικονίδιο του εξώφυλλου που υπάρχει στην αριστερή μεριά του ιστολογίου μου.
    Σου εύχομαι μια όμορφη εβδοάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο καλή μου!!συχαρητήρια!!εύχομαι...να πραγματοποιηθούν όλες σου..οι επιθυμίες....άλωστε οι παιδικές ψυχούλες...αξίζουν τα πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νασαι καλά κόρη μου,νάσαι καλά!
    dromaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένοι μου μπλοκοφίλοι, με συγκινήσατε με τα σχόλια σας, αλλά πραγματικά, κάνω αυτό που πρέπει και τίποτα παραπάνω. Υποχρέωσή μου είναι, απέναντι σ' αυτούς τους μικρούς συνανθρώπους μου, τα παιδιά, που από τόσο μικρά, βιώνουν τόσο σκληρές καταστάσεις.

    @ Ίριδα μου, καλωσήλθες. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου. Εύχομαι και σε σένα, ό,τι επιθυμείς!!!

    @ Δρομάκι μου, τι να σου πω! Με συγκινείς, σε νιώθω σαν δεύτερη μάνα μου, κι ας μην σε γνωρίζω. Χαίρομαι ΠΟΛΥ που με επισκέπτεσαι.
    Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά!!!

    Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφη ιδέα και πόσο καλή για το συνάνθρώπο και ιδίως για τα μικρά παιδιά. Καλή συνέχεια στο έργο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ροδούλα, καλησπέρα.
    Η αναφορά στο βιβλίο σου "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" θα γίνει στους μαθητές μου αύριο κιόλας, γιατί το αξίζει!!
    Καλή συνέχεια στη δουλειά σου!
    Αντώνης Κρασάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. iliolousti μου ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ στο διαδικτυακό μου σπίτι. Χάρηκα πολύ όταν σε είδα! Με τιμά η παρουσία σου!!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σου λόγια και για τις ευχές σου!!
    Σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, να καταφέρεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη!!!
    Καλή εβδομάδα!
    Απόλαυσε το καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντώνη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά στην "Αννούλα" μου.
    Ξέρεις δε συνηθίζω, ή τουλάχιστον δε συνήθιζα να το κάνω, όμως μια καλή φίλη μου είπε ότι θα πρέπει να αφήσω κατά μέρος τις ντροπές, γιατί το βιβλίο πρέπει να το διαδώσουμε αφού αξίζει. Και έτσι άρχισα δειλά-δειλά να το κάνω.
    Σε ευχαριστώ και πάλι!
    Καλή εβδομάδα!!
    Θα χαιρόμουν πολύ, την επικοινωνία με τους μικρούς σου μαθητές. Έχω φτιάξει ένα gadget ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ροδούλα μου πάρα πολύ συγκινήθηκα και εγώ με αυτή σου την πρωτοβουλία!
    Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και φυσικά θα το προβάλλουμε μέσα από το blog μας, τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες πρέπει να προβάλλονται με κάθε τρόπο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπραβο σου κοριτσακι μου!!!εισαι αξιεπαινη πραγματικα!!χαιρομαι αφανταστα!!! τα φιλια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένοι μου φίλοι!!!
    Όταν έκανα την ανάρτηση αυτή, δεν περίμενα να την υποδεχτείτε με τέτοια ευαισθησία, εγώ απλά περιέγραψα μια δραστηριότητα μου.
    Η αγάπη όμως και η ευαισθησία με την οποία την είδατε, μου έδειξε για μια ακόμη φορά, ότι στην μπλοκόσφαιρα μιλάνε τελικά οι ψυχές μας. Και εγώ έχω βρει πολλές αδερφές ψυχές εδώ μεσα!!! Χαίρομαι τόσο πολύ.
    Αύριο τελικά θα επικοινωνήσω με το σπίτι, γιατί εχθές που εγώ δεν ήταν εκεί η υπεύθυνη και σήμερα μέχρι να ξεμπερδέψω εγώ από το σχολείο και τα ιδιαίτερα μετά, πάλι έφυγε. Οπότε αύριο που είμαι ελεύθερη από τις δυο και μετά, θα την βφώ.

    @ Έλενα μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Μου δίνεις φτερά. Καλά έκανα που ανάρτησα το συγκεκριμένο θέμα. Τελικά, ξεχειλίζουμε από ανθρωπιά!

    @ Μαράκι μου γλυκό, δεν είμαι αξιέπαινη καλέ, σιγά. Εξάλλου, σε όλη αυτή την υπόθεση ΔΕΝ είμαι εγώ το κέντρο, αλλά όλα αυτά τα παιδιά, που αξίζουν τη βοήθεια και την ΑΓΑΠΗ μας!
    Το ότι όμως, η ιδέα αυτή που είχα -και που θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να υλοποιήσω αλλά μέσα στη ρουτίνα μου το ανέβαλλα, βρήκε ήδη ένθερμους υποστηρικτές, με κάνει πολύ χαρούμενη!!!
    Μαρία μου δεν ξέρω τι συμβαίνει με το μπλοκ σου, αλλά εδώ και λίγο καιρό, ο internet explorer, δεν με αφήνει ούτε να σχολιάσω, αλλά ούτε και να μεταβώ σε κάποια σελίδα που υποδεικνύεις. Λέει ότι διέγνωσε λάθος.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα ροδουλα μου! φταιει ο ιντερνετ εξπλορερ αλλα φταει και ο μπλογκερ...... ααααστα να πανε.. μηπως ηθελες να σχολιασεις για να παρεις μερος στην κληρωση για τα βιβλια που δινω???,παντως εγω θα βαλω και το δικο ονομα σου στην κληρωση σε λιγακι που θα την κανω :) :) φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σας αγαπημένοι μου μπλοκοφίλοι!
    Να σας ενημερώσω για το τι έκανα τελικά με το μάθημα μουσικής στα παιδιά του χαμόγελου.
    Μόλις πριν από λίγο, μίλησα με την υπεύθυνη, η οποία με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρότασή μου, και συμφωνήσαμε να την ξαναπάρω από Σεπτέμβριο, για να κανονίσουμε τα περεταίρω.

    Πολλά φιλιά!!!!

    @ Μαράκι μου, ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στην κλήρωση, αν και ο λόγος που το ανέφερα, ήταν απλά για ενημέρωση.
    Ήθελα να σχολιάσω την προηγούμενη ανάρτηση σου, που έλεγε "Μην εστιάζετε σε αυτά που θα θέλατε να είχατε" (κάτι τέτοιο νομίζω. Ήταν μια υπέροχη ανάρτηση πάντως)

    Και πάλι σε ευχαριστώ! (αν και εύχομαι να μην κερδίσω για να μην πάρω τη θέση κάποιου άλλου, χαχα)
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή